20:11, tor, 23. Apr

V Avstriji 45-letniku 15 let zapora zaradi hudih spolnih zlorab otrok





Celovško sodišče je danes 45-letnega Avstrijca zaradi večkratnih spolnih zlorab osmih otrok obsodilo na 15 let zapora. Na zatožni klopi se je znašel še 25-letnik iz Nemčije, a so sodni proces proti obema danes ločili, ker je bil njegov odvetnik pozitiven na testu za okužbo z novim koronavirusom.

Na zahtevo tožilstva bodo danes obsojenega 45-letnika poslali tudi v zavod za duševno bolne kršitelje zakona. Zoper višino kazni je 45-letnik že napovedal pritožbo, zato današnja sodba še ni pravnomočna, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Oba moška sta obtožena posilstev, hudih spolnih zlorab mladoletnikov in zlorabe avtoritete.

Sodnik, ki je predsedoval sodnemu senatu, je ob obrazložitvi sodbe dejal, da sodnikov doslej ni znano, da bi se na avstrijskem Koroškem že kdaj zgodile spolne zlorabe v takšnem obsegu.

“Obtoženi je skozi leta razvil sistematičen, ciljno usmerjen pristop. S sedem do desetletniki je zgradil zaupljiv odnos, ki ga je nato izkoristil. Šlo je za ponižujoča dejanja, sadističen pristop, ki ga otroci ne bodo pozabili do konca življenja,” je še dejal sodnik. Dodal je, da zaradi vseh velikih oteževalnih okoliščin ni bilo možno drugače, kot da so izrekli najvišjo možno kazen.

Danes obsojeni 45-letnik je bil zaradi spolnih zlorab otrok v preteklosti že dvakrat obsojen. Z novimi zlorabami je ponovno začel leta 2011, pet let po zadnji obsodbi.

Dvojico obtoženih so aretirali pred približno letom dni. Svoja kazniva dejanja sta snemala in fotografirala ter razdeljevala posnetke v posebnih skupinah. Preiskovalci so jima tudi tako prišli na sled. Njune posnetke so namreč našli pri 28-letnem glavnemu storilcu obsežnih zlorab v nemškem Münstru, ki je bil lani poleti obsojen na 14 let zapora.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.