23:23, sob, 6. Jul

V Avstriji že začele nastajati nevihte, pomikajo se proti Mariboru z okolico





Danes se proti večeru v sosednji Avstriji lahko razvijejo posamezne vročinske nevihte, ki so lahko tudi močnejše narave, poroča Neurje.si.

Meteoinfo Slovenija pa piše, da so v Avstriji začele nastajati nevihte, ki lahko ob severozahodnem višinskem vetru v naslednjih urah dosežejo tudi Slovenijo. Ob tem so na manjših območjih na skrajnem severu države mogoči nalivi in močnejši sunki nevihtnega piša, izključena ni niti toča. Najkasneje do polnoči se bo ozračje umirilo.

Kot še navajajo na Neurje.si, se lahko ob višinskem severozahodniku nevihte pomaknejo tudi na skrajni severozahod ali sever naše države, kar pomeni da dodatna previdnost oz. pozornost ne bo odveč.

Razvoj močnejših neviht

Naše kraje in širšo okolico je zajel nov vročinski val, ki bo nekoliko daljši in bolj vroč, kot je sprva kazalo, pišejo pri Neurje.si. Tudi v višinah bo precej toplo in posledično lahko marsikje pričakujete tropske noči. Za osvežitev bo potrebno počakati na četrtek, ko nas Slovenijo prešla vremenska fronta, žal pa je ob trenutnem vročinskem valu to tudi indikator za nastanek močnejših neviht in krajevnih neurij. Namreč zaradi visokih temperatur je zmeraj na voljo več konvektivne energije za razvoj močnih neviht, ki lahko marsikje prerastejo v krajevna neurja z debelo točo.

Temperature bodo po prehodu fronte znova hitro narasle in znova presegale prag 30 stopinj Celzija, še zapišejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.