05:23, sre, 24. Apr

V Bohovi odprli nov večnamenski in gasilski objekt






Prostovoljni gasilci iz Bohove, pa tudi druge aktivne organizacije in društva v občini Hoče Slivnica, so danes tudi uradno predali svojemu namenu nov dom. Ob glavni prometnici med Hočami in Mariborom so slovesno odprli nov večnamenski objekt, ki je občino stal nekaj manj kot milijon evrov. Nekaj denarja so prejeli tudi od Eko sklada in donacij.

PGD Bohova novi domVečnamenski objekt v Bohovi so zgradili v dveh etažah, pri čemer bo pritlični del namenjen gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Bohova, del pa gostinskemu lokalu. V zgornji etaži so sprejemna avla, kabinet, tri predavalnice, toaletni prostori, shramba in prostor za čistila, prostor pa bo namenjen vsem nevladnim organizacijam v občini, startup podjetnikom in mladim.

Kot je povedal hoški župan Marko Soršak, je novi večnamenski objekt velik projekt za občino, saj bo na voljo vsem generacijam in vsem, ki imajo ideje za delo, pa doslej niso imeli lastnih prostorov. “Glede na to, da bodo prostori novi, arhitekturno zanimivi in na dobri lokaciji, verjamem, da jih ne bo problem napolniti,” je dejal.

Pridobitve so najbolj veseli gasilci, ki bodo tako dobili boljše pogoje za delo. Stari gasilski dom je namreč iz leta 1960, prostori so bili dotrajani, stari in vlažni. V novem objektu bo društvo upravljalo tudi gostinski lokal, ki ga bodo oddajali in z najemnino krili obratovalne stroške celotnega objekta.

Ena večjih občinskih naložb v zadnjih letih je bila vredna dobrih 950.000 evrov, pri tem pa so skoraj 130.000 evrov pridobili iz sredstev Eko sklada.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.