10:23, pet, 19. Apr

V Botanični vrt po velikonočne dogodivščine





Ta mesec bodo v Botaničnem vrtu v Pivoli pripravili velikonočne dogodivščine, ob dnevu Zemlje pa strokovno predavanje. Botanični vrt je sicer za oglede odprt vsak dan.

Velikonočne dogodivščine v botaničnem vrtu

Velikonočne dogodivščine v botaničnem vrtu bodo v soboto, 16. aprila, med 9. in 16. uro. Obiskovalci si bodo lahko ogledali botanični vrt s pomočjo zemljevida in spoznavali rastline, ki sodijo v ‘presmec’ ali velikonočno butaro. Otrokom bodo pri iskanju rastlin pomagali velikonočni zajčki in njihovi prijatelji. Udeležence na koncu čaka sladko presenečenje. V sklopu Pohorske tržnice bodo med 10. in 14. uro potekale tudi ustvarjalne delavnice, na ogled bo tudi razstava malih živali. Dogodivščina je predvidena kot individualni obisk vrta, sprehod po vrtu ni voden s strani animatorjev. Pravijo pa, da bo treba upoštevati pravila obnašanja v Botaničnem vrtu in plačati vstopnino.

Ob dnevu Zemlje predavanje o rastlinskih čistilnih napravah

v petek, 22. 4. ob 17. uri, ko je dan Zemlje, pa bodo imeli predavanje “Rastlinske čistilne naprave”. Tokratni dan Zemlje bodo namreč v botaničnem vrtu namenili predstavitvi in delovanju rastlinskih čistilnih naprav. Predavala bo Ana Vovk Korže, univerzitetna profesorica za fizično in regionalno geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, poleg tega pa tudi ustanoviteljica Mednarodnega centra za ekoremediacije ter Inštituta za promocijo varstva okolja. Treba bo plačati vstopnino v vrt. Člani DPBVUM pa imajo prost vstop.

Naslovna slika narcis: vir Botanični vrt

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.