10:04, čet, 28. Mar

V Črni že pričakujejo dvakrat zlato Tino





Kljub drugačnim prvotnim napovedim so se v Črni na Koroškem odločili, da bodo v torek, 25. februarja, pripravili sprejem za dvakrat zlato olimpijsko šampionko Tino Maze. “Sprejem za našo šampionko Tino Maze bo jutri ob 17. uri v centru Črne na Koroškem,” so potrdili v občini.

V Tržiču pa je že vse pripravljeno na sprejem prvega tržiškega športnika z olimpijskim odličjem, tržiškega junaka, bronastega in srebrnega olimpijca, deskarja Žana Koširja. Sprejem za nosilca dveh olimpijskih kolajn, na stopničkah je bil v paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu, bo v torek ob 18. uri na Trgu svobode. Sprejem za Koširja pripravlja tamkajšnja občina v sodelovanju z navijaškim klubom Žana Koširja in Športno zvezo Tržič.

Na 22. zimskih olimpijskih igrah so sicer sodelovali kar štirje Tržičani, katerim bodo sprejem pripravili po zaključku zimske sezone, in sicer 24. aprila.

Olimpijski komite Slovenije po končanih olimpijskih igrah ne bo pripravil posebnega sprejema za olimpijce. Tega so po natančnem razmisleku prestavili na konec zimske sezone. “Če bi ga priredili v naslednjih dneh, bi bilo športnikov malo. Vsi imajo obveznosti v svetovnem pokalu, tako da bomo sprejem pripravili po končani zimski sezoni,” je odločitev pojasnil predsednik OKS Janez Kocijančič.

Slovenski športniki so v Sočiju osvojili osem kolajn, med dobitnike odličij pa so se poleg Mazejeve in Koširja vpisali še skakalec Peter Prevc, tekačica Vesna Fabjan in biatlonka Teja Gregorin.

Vir: STA

Tina Maze, FIS Alpine Ski World Cup, Semmering 2010

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.