09:03, čet, 25. Apr

V eksploziji huje poškodovan nekdanji minister v Pahorjevi vladi





Slovenske novice poročajo, da je bil v eksploziji in požaru huje poškodovan nekdanji poslanec Desusa in minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj v Pahorjevi vladi Henrik Gjerkeš.

Eksplozija se je zgodila okrog 17. uri v garaži ene izmed hiš na območju Grosuplja, o čemer smo na našem portalu že poročali. Požar, ki se je razvil po eksploziji se je razširil tudi na zunanji del hiše.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Grosuplje, PGD Ponova vas, PGD Št. Jurij, PGD Šmarje Sap in GB Ljubljana, ki so požar pogasili. “Ob našem prihodu je ogenj uhajal iz delavnice ter se širil na fasado. Pričeli smo z gašenjem požara in prezračevanjem objekta, ki smo ga nato tudi v celoti pregledali s termo kamero. Ponesrečenec z opeklinami je bil že izven objekta, do prihoda reševalcev pa smo mu nudili prvo pomoč,” so na družbenem omrežju zapisali grosupeljski gasilci.

Na kraju so bili tudi policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok za požar še ni znan, sumijo pa, da je prišlo do vnetja neznane hlapljive snovi v prostoru. 57-letnik, ki se je v prostoru nahajal sam, je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana in ostaja na zdravljenju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.