08:40, pet, 19. Apr

V Gornji Radgoni začeli s projektom poslikavanja obcestnih škarp





V Gornji Radgoni so začeli projekt Škarpe Gornja Radgona, ki bo letos in prihodnje leto vdahnil življenje mestu s šestimi obcestnimi poslikavami škarp, so navedli na občini. Idejno zasnovo za poslikavo je pripravila Radgončanka, ki živi v Ljubljani, Veronika Maruško, pri poslikavi pa ji pomagajo člani Likovnega društva Gornja Radgona.

V sklopu projekta bo Zavod za kulturo, turizem in promocijo Kultprotur ob sodelovanju Likovnega društva Gornja Radgona izvedel poslikavo šestih škarp ob glavni cesti skozi Gornjo Radgoni. Po dve škarpe sta na Apaški cesti pod cerkvijo in pod gradom, po ena pa na Simoničevem/Šlebingerjevem bregu in na Partizanski cesti nasproti Zdravstvenega doma.

“Ulična poslikava je posebna oblika urbane umetnosti in nepogrešljiva dodana vrednost vsakega mesta. Z izvirno vsebino lahko zapolni siv, prazen in dolgočasen prostor, ga oživi in mestu vdahne življenje,” je pojasnila direktorica Zavoda Kultprotur Tatjana Kotnik Karba. Načrtujejo, da bi letos dokončali vsaj dve škarpi.

Poslikava se bo po besedah sogovornice zlivala z urbanim okoljem in na nevpadljiv način prikazovala turistično zgodbo Gornje Radgone. Predstavljena bo naravna in kulturno zgodovinska dediščina Gornje Radgone in okolice.

“Zgodba bo obiskovalcem, ki se bodo pripeljali v Gornjo Radgoni, naznanjala, da smo mesto sejmov in penine, da smo vinorodno območje, da imamo pohodniške tematske in kolesarske poti in da se je vredno pri nas zadržati dlje časa,” je naštela Tatjana Kotnik Karba.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.