12:19, čet, 4. Jul

V Hočah dočakali povezovalno pot





Krajani Spodnjih in Zgornjih Hoč so včeraj dobili povezovalno pot, ki ji pogovorno pravijo kar pločnik. Gre za projekt, s katerim so se lokalni politiki ukvarjali vse od leta 2006, domačini pa so si jo želeli še leta pred tem. Kot smo slišali na otvoritvi, se bodo lahko zdaj končno varno sprehajali, rolali in kolesarili.

otvoritev povezovalne poti hoce

Godbeniki iz Zgornjih Hoč so pričeli korakati v povorki, kolesarji iz Spodnjih Hoč pa so se pripeljali v koloni. Tako so se na uradni otvoritvi povezovalne poti (simbolno) srečali na sredini. Prve in druge so spremljali številni krajani in krajanke, ki so izražali obilo zadovoljstva ob novi pridobitvi: “končno se bomo lahko varno sprehajali“, “otroci se bodo lahko rolali“, “mamice z vozički ne bodo več tako izpostavljene prometu.”

20160922_181222

Tudi župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak je poudaril, da gre za resnično pomemben doprinos k večji varnosti pešcev in kolesarjev. “Videl sem, da so se otroci že rolali po tej novi poti, kar me zelo veseli,” je dejal. Nova, povezovalna pot bo namreč marsikomu sedaj predstavjala tudi varnejšo pot v šolo. Investicija pločnika med Spodnjimi in Zgornjimi Hočami je občino stala 90.000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.