10:17, ned, 28. Jul

V kratkem predvidoma nova pogajanja med Ukrajino in Rusijo





Ukrajina si prek posrednic Izraela in Turčije prizadeva za pripravo novih pogajanj z Rusijo. Kot je danes na ukrajinski televiziji še dejal vodja kabineta ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak, z obema državama usklajujejo kraj in okvir za pogajanja, poroča agencija Reuters.

“Ko bo to usklajeno, bo prišlo do srečanja. Menim, da nam ne bo vzelo veliko časa, da pridemo do tega,” je dodal Podoljak. Že pred tem je po navedbah italijanske tiskovne agencije Ansa napovedal, da bi se lahko pogajalci na četrtem krogu pogajanj sestali v ponedeljek ali torek.

Podoljak je poleg tega po navedbah ruske tiskovne agencije Tass dejal, da pogajalci pripravljajo pravni okvir za glavna vprašanja. Pri tem v pogovoru za ruski Kommersant ni izključil možnosti, da bi pri podpisu morebitnega dokumenta sodelovale tretje strani, ki so “posredno ali neposredno” vpletene v dogajanje v Ukrajini.

Bi lahko prišlo do dogovora?

Tudi član ruske pogajalske delegacije Leonid Slucki je danes za rusko televizijo RT dejal, da bi lahko delegaciji dosegli dogovor in morda celo podpisali skupen dokument. “Če primerjamo stališča obeh delegacij na samem začetku pogajanj in danes, vidimo občuten napredek (…) Osebno pričakujem, da bi se lahko ta napredek v nekaj dneh razvil v skupno stališče in da bi lahko podpisali nekatere dokumente,” je dodal po navedbah Tassa.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.