17:25, sre, 24. Apr

V letalu, ki je poletelo iz Maribora, naj bi bile tri osebe, še vedno v teku iskalna akcija





Nad naseljem Jezerane v hrvaški Liki je danes nekaj po poldnevu z radarjev izginilo športno motorno letalo Cirrus 20, ki je bilo na letu z mariborskega letališča v Pulj, so sporočili iz centra za obveščanje hrvaške civilne zaščite. Ta je že sprožila operacijo iskanja in reševanja, ki jo otežujeta neprehoden teren in slabo vreme.

Na teren so tako odšli pripadniki civilne zaščite, policisti, reševalci postaj gorske reševalne službe iz Karlovca, Gospića, Ogulina in Zagreba ter lokalni gasilci. Vse skupaj po navedbah Hrvaške gorske reševalne službe v akciji trenutno sodeluje 80 oseb.

Teren je gozdnat in neprehoden

Z omenjene službe so sporočili, da je del območja med Jezerani in Modrušem že preiskan. Pristojni za pomoč prosijo vse, ki so opazili kar koli, kar bi utegnilo pomagati pri operaciji.

Poveljnik gasilcev Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić je medtem po pisanju portala index.hr pojasnil, da je teren gozdnat in neprehoden, iskanje pa otežuje še deževno in megleno vreme. Na območju bi lahko bile tudi še mine iz časov vojne v 90. letih minulega stoletja, kar sodelujočim omejuje manevrski prostor. Gasilci in gorski reševalci morebitne koristne informacije iščejo tudi pri lokalnih prebivalcih.

Po neuradnih informacijah portala Telegram so bile v letalu tri osebe, goriva pa naj bi imeli za štiri ure letenja. Let, s katerim naj bi letalo v največje istrsko mesto očitno priletelo iz smeri Kvarnerja, naj bi sicer trajal eno uro.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.