20:35, čet, 28. Mar

V logističnem centru Pošte Slovenija v Mariboru inovacijski IT-šprint





V logističnem centru Pošte Slovenije v Mariboru je danes in jutri inovacijski IT-šprint – hekaton. Programerji, oblikovalci in drugi tehnološki navdušenci ter inovativni posamezniki bodo ta dva dneva iskali nove tehnološke rešitve za izzive današnjega časa, pri tem pa bo sodelovalo 60 izbranih posameznikov, združenih v ekipe.

Iskali bodo nove tehnološke rešitve za napredne načine učenja in brezpapirno poslovanje, nove rešitve na področju pridobivanja ciljnih vsebin, kot je na primer mobilno učenje brez kulturnih in jezikovnih preprek. Sicer pa obstoječe rešitve, kot so Netflix, Siri, Alexa in druge, že zdaj omogočajo posamezniku ciljno pridobivanje želenih vsebin. Nove rešitve bodo iskali s pomočjo sodobnih tehnologij, umetne inteligence, interneta stvari, obsežnih podatkov in verig podatkovnih blokov. Na voljo bodo imeli že razvite servise in obstoječe platforme za razvoj inovativnih rešitev oziroma produktov. Imeli bodo tudi mentorje iz najboljših tehnoloških podjetij in razvojno-raziskovalnih inštitutov, ki bodo zagotavljali učinkovit okvir za razvoj in prototipiranje prebojnih idej. Najboljše ekipe bodo razglasili v petek zvečer.

pošta

Po navedbah Pošte Slovenije gre za enega največjih tehnoloških hekatonov v Sloveniji doslej, na katerem bodo udeležencem pri razvoju inovacij na voljo najsodobnejše oblačne tehnologije Microsoft Azure, ki jih zagotavlja Pošta preko svojega podatkovnega središča, ter storitve projekta X5Gon, kjer Pošta sodeluje z Inštitutom Jožef Stefan, izobraževalni ministrstvom in mednarodnimi partnerji.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.