11:48, pet, 29. Mar

V Lovrencu na Pohorju izglasovali projekte za participativni proračun





Minuli teden, natančneje 7. novembra so v Občini Lovrenc na Pohorju zaključili fazo glasovanja o prejetih predlogih v okviru projekta participativnega proračuna »Po maje bi šlo«.

Občina Lovrenc na Pohorju

Glasovanja se je udeležilo 119 občank in občanov. Udeležba po naseljih je bila najvišja za naselje Ruta, kjer se je glasovanja udeležilo dobrih 14% prebivalcev, najnižja pa v naselju Lovrenc, kjer je glasovalo 2,7% prebivalcev. Za naselje Puščava predlogi niso prispeli, pojasnjujejo na občini.

Vrednost projektov po naseljih ni smela preseči maksimalnega zneska

Skladno s postopkovnikom je Odbor za gospodarstvo, turizem in kmetijstvo, skupaj z Občinsko upravo, pregledal vse prejete glasovnice ter pripravil pregled projektov po naseljih, ki so prejeli največ glasov oz. njihova skupna ocenjena vrednost po posameznem naselju ni presegla maksimalnega zneska (t.j. 20.000 evrov – v primeru, da je zadnji projekt po številu prejetih glasov presegel finančni okvir v naselju, se je preskočil in se je vključil naslednji projektni predlog glede na število glasov, ki še ustreza finančnemu okvirju).

“Vsi zgoraj navedeni izbrani projekti se bodo predlagali v potrditev Občinskemu svetu Občine Lovrenc na Pohorju v okviru proračuna za leto 2021 in 2022. V teh dveh letih bodo tudi izvedeni,” še sporočajo iz Občine Lovrenc na Pohorju.

Za preostanke sredstev bodo postopek zbiranja predlogov izvedli ponovno v naslednjem letu

Za zgoraj navedene preostanke sredstev po naseljih, vključno s celotnim zneskom v naselju Puščava, kar skupno predstavlja 40.100 evrov, bodo postopek zbiranja predlogov po naseljih in glasovanja, izvedli ponovno v naslednjem letu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.