00:54, pet, 26. Apr

V mariborskem Betnavskem gozdu obnovili dotrajano trim stezo.





V mariborskem Betnavskem gozdu je družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) obnovila dotrajano trim stezo. Steza, dolga 1500 metrov, ima 14 postaj. Na devetih so pripomočki za vadbo, na ostalih pa se vadba odvija brez orodja, so sporočili iz SiDG.

Vir: Slovenski državni gozdovi

Obnovili so jo na pobudo krajanov

Postajo za sklece sta danes med prvimi preizkusila župan Saša Arsenovič in direktor SiDG Robert Tomazin.

“Velika zahvala za odprtje trim steze gre družbi Slovenski državni gozdovi, ki s svojim delom izpostavlja pomen zelenih površin v mestu, gibanja na svežem zraku in skrbi za zdravje, ki so v teh časih izredno pomembni,” so ob tej priložnosti sporočili z mariborske občine.

“V vseh gozdovih SiDG gospodari tako, da upoštevamo tudi ekološke in socialne funkcije gozdov, ne samo proizvodnih. Aktivnosti, ki smo jih v zadnjih letih peljali v Betnavskem gozdu, so nam lahko vsem za zgled,” pa je izpostavil direktor Tomazin.

Za obnovo trim steze so se odločili na pobudo krajanov, saj so bila orodja stare steze uničena, table so bile porisane, veliko naprav je manjkalo. To je sicer že tretji projekt, ki ga je SiDG izvedla v Betnavskem gozdu. Leta 2018 so zamenjali devet dotrajanih parkovnih klopi, leto dni kasneje so v gozdu skupaj s krajani posadili medovita drevesa.

Lani so v okviru kampanje Sem sprememba sodelovali tudi pri postavitvi gnezdilnic za divje opraševalce, ki so jih s podporo SiDG izdelali dijaki Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor.

“Nazadnje pa smo se na pobudo obiskovalcev lotili še obnove močno dotrajane trim steze. Verjamem, da to ne bo naš zadnji projekt tukaj,” je dodal Tomazin.

Na vstopu v trim stezo pri Pustolovskem parku so postavili informativno tablo, na kateri je zapisan tudi kodeks obnašanja v naravi. Pri izdelavi orodij za vadbo so uporabili akacijev les in pri tem upoštevali tudi smernice Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

vir: lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.