15:17, čet, 28. Mar

V mariborskem razstavnem salonu Urban danes odpirajo razstavo ideje za Lent





V mariborskem razstavnem salonu Urban bodo danes odprli razstavo natečajnih rešitev za ureditev območja Lenta in Dravske promenade. Obiskovalci bodo tako lahko pobliže spoznali, kakšna naj bi bila v prihodnje podoba tega dela mesta.

Vir: ZZT Maribor - Pohorje
Vir: ZZT Maribor – Pohorje

Ureditev Lenta, ki velja za enega turistično najbolj zanimivih delov mesta, se napoveduje že vrsto let, zdaj pa naj bi končno prešli od besed k dejanjem. “Gradbena dela bomo predvidoma začeli spomladi 2020 in Lent bo zaživel v novi podobi do konca leta,” so pred dnevi za STA povedali na mariborski občini.

Prejšnja mestna oblast se je v pripravah na ta projekt opirala na arhitekturno rešitev z leseno ploščadjo izpred desetih let. Ekipi sedanjega župana Saše Arsenoviča pa ta ni bila všeč, med drugim zaradi visoke cene in zahtevnega vzdrževanja, hkrati želijo, da se razmišlja o ureditvi celotnega mestnega območja ob Dravi.

Mestna občina Maribor je zato letos poleti razpisala arhitekturni natečaj za projektne rešitve za območje Lenta med Vodnim in Sodnim stolpom ter idejne rešitve za širše območje ob reki, kjer nameravajo urediti Dravsko promenado. Prejela je šest rešitev, kot najboljšo pa je strokovna komisija pod vodstvom podžupana Gregorja Reichenberga izbrala idejo arhitekturne pisarne Arrea, ki si je zamislila Lent kot teraso s stopnicami do reke Drave.

Na razstavi bodo predstavljene vse natečajne rešitve, avtorica prvonagrajenega elaborata Maruša Zorec pa bo tudi pojasnila svoje ideje. Razstava bo na ogled do 22. novembra.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.