16:03, sob, 20. Apr

V mariborski Snagi verjamejo v novo Zeleno japko





Po petkovem požigu trgovine Zelena japka, v katerem je trgovina popolnoma pogorela, so prostor že izpraznili in očistili, trenutno pa zbirajo ponudbe za obnovitvena dela. Ocena škode po prvih  podatkih znaša okrog petnajst tisoč evrov. “Ocena škode sicer še ni zaključena, trenutna se je ustavila pri 15.000 vendar predvidevamo, da bo zrasla še vsaj za 10.000 evrov,” so sporočili iz Snage.

Vir: FacebookEco Green Apple - Zelena japka
Vir: FacebookEco Green Apple – Zelena japka

Po ocenah strokovnjakov bo v trgovini potrebno zamenjati vsa steka, na novo položiti električno napeljavo, obnoviti strop, predelne stene, tla in celotno izolacijo. Prav tako so bili v požaru uničeni grelni paneli in celotna razsvetljava, bojler in klimatske naprave.

Oprema in zaloge trgovine, ki so se v času požara nahajale v lokalu, so neuporabne, uničena je pa tudi blagajna, računalniška oprema in modem. “Kot koncesionar mariborskih tržnic se tudi v Snagi čutimo dolžni pomagati, navsezadnje gre tudi za prvo mariborsko trgovino brez plastične embalaže, ki je za okoljsko ozaveščanje izjemnega pomena,” pravijo v Snagi. “Trenutno razmišljamo, da bi trgovino, od katere ni ostalo praktično nič, razširili v prazni pokriti del tržnice, ki je nezaseden, omogočal pa bi hiter ponovni zagon trgovine,” so še dodali. Željo po pomoči so izrazili tudi drugi, saj vodja trgovine Tina Arnuš prejema klice od praktično vsepovsod. “Podporo ima v dobaviteljih, rednih kupcih, seveda pa tudi v Snagi in mariborski občini,” pravijo na Snagi. “Utrujenost in šok sta se čez vikend polegli, odločeni smo, da smo obnovo dolžni narediti ne samo za nas, temveč za zgled, da nikoli ne smeš obupati. S tem bomo dali jasen signal vsem, ki nas podpirajo, tudi malim kmetijam, družine, ki skrbijo za naše surovine ali nam dobavljajo izdelke. Vsi verjamemo v Zeleno japko, ki je simbol za kvaliteto, skromnost, človečnost, vztrajnost in borbenost,” pravi Arnuševa.

V Snagi danes načrtujejo tudi obširnejši sestanek, na katerem bodo potrdili koncept sanacije in širitve nove trgovine Zelena japka. “Verjamemo, da bo ta še lepša in prijaznejša,” pravijo v Snagi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.