13:24, pet, 19. Apr

V Mariboru bodo odprli novo demenci prijazno točko





Socialno podjetje Zavod Brez ovir bo postalo nova Demenci prijazna točka. Odprtje s slovesnim prevzemom nalepke s strani Združenja Spominčica bo potekalo v sredo, 22. 6. 2022, ob 11. uri v poslovni enoti Zavoda Brez ovir Maribor na Gregorčičevi ulici 13.

Ob odprtju bo Združenje Spominčica izročilo potrdilo o imenovanju zavoda za Demenci prijazno točko, sklenjen bo dogovor o sodelovanju, hkrati pa bo izročena posebna nalepka z oznako. Ta se ob uradnem odprtju tudi nalepi na vidno mesto. Enoto v Mariboru bo kmalu krasila prepoznavna nalepka s spominčicami; ustrezno pomoč pa lahko dementne osebe pridobijo v prav vsaki enoti Zavoda Brez ovir, saj je primerno usposobljeno tudi osebje v Ljubljani in Novem mestu.

Kaj točno je Demenci prijazna točka?

Kot navajajo v Združenju Spominčica, je Demenci prijazna točka namenjena osebam z demenco, svojcem in vsem zaposlenim (policisti, trgovci, bančni in poštni uslužbenci, farmacevti, gasilci …) kot tudi vsem drugim v lokalni skupnosti, saj je pomembno, da tudi sosedje prepoznajo osebe z demenco v stiski in jim pomagajo. Na Demenci prijazni točki najdejo informacije, predvsem pa se seznanijo z načini in postopki usmerjanja oseb z demenco, ki se izgubijo in ne najdejo poti domov.

O Zavodu Brez ovir

Zavod Brez ovir je socialno podjetje, ustanovljeno leta 2015 po dolgotrajnem premisleku in z željo, da bi s svojim delom pripomogli k prepoznavanju problematike invalidnih oseb, ki so velikokrat izključene iz družbe in družabnega življenja. V Zavodu se ukvarjajo z osebno asistenco, z izboljšanjem dostopnosti objektov za invalide in dostopnim turizmom za gibalno ovirane.

Za več informacij obiščite spletno stran www.brezovir.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.