21:18, pet, 9. Avg

V Mariboru bodo zvečer znova tekli na Kalvarijo





Univerzitetna športna zveza Maribor pod sloganom Zdrava zabava danes že sedmič doslej pripravlja Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo. Gre za brezplačno športno prireditev, na kateri se udeleženci za čim boljše uvrstitve v večernem času pod reflektorji podajo preko 455 kamnitih stopnic na znameniti grič nad štajersko prestolnico.

Organizatorji poskrbijo, da je vzpon na vzpetino na severni strani Maribora, ki predstavlja vadbeni poligon mnogim meščanom, na dan dogodka še bolj slovesen, zato poteka v soju luči, bakel in svetlobnih efektov.

Udeležba na rekreativni prireditvi je brezplačna, po besedah Klemna Tasiča iz Zdrave zabave pa je zmaga že samo sodelovanje, ne glede na rezultat, tudi če so udeleženci na vrh “pritekli, hodili ali se plazili”.

foto: sta
foto: sta

Najboljše čase na teku seveda vselej dosegajo vrhunski športniki. Kranjčan Matjaž Mikloša je doslej zbral že tri zmage, njegov rekord pa je neverjetna minuta in 44 sekund. Najhitrejši je bil tudi lani, ko je za rekordom sicer zaostal za dobro sekundo, med ženskami pa je bila najboljša Jasmina Klančnik s časom dveh minut in 58 sekund.

“Sicer je pa dogodek primeren za vse generacije, lansko leto je sodeloval na primer petletni fant, ki mu volje in vztrajnosti zagotovo ni manjkalo,” je dejal Tasič in spomnil, da je število prijav omejeno na 200.

Prireditev se bo začela ob 18. uri, ko bodo organizatorji začeli z zbiranjem prijav pri športni dvorani na Vrbanski. Tekači se bodo na stopnice podali z nekaj sekundnim časovnim razmikom, prvi bodo štartali ob 19. uri. Med udeleženci so vselej tudi številni znani Mariborčani.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.