13:02, čet, 28. Mar

V Mariboru in na Štajerskem vse več turistov





V dobri polovici letošnjega leta se je skoraj za tretjino povečalo število nočitev v Mariboru. Največkrat je so štajerski prestolnici prespali Nemci. Na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje izpostavljaj, da “mesto Maribor in turistična destinacija Maribor – Pohorje beležita odlične statistične rezultate za obdobje januar-julij 2018 v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Vir: Zavod za turizem Maribor - Pohorje.
Vir: Zavod za turizem Maribor – Pohorje.

Nočitve v Mariboru od januarja do julija 2018 kažejo na skupno 30 % rast tako da je mestu prenočilo več kot 248.000 gostov. Rast prihoda turistov je 14%. Na področju celotne destinacije je nočitev 30% več, prihodov turistov pa za 15% več. “Letošnji julij je od lanskega boljši za 38 % (mesto) oz. 37 % (destinacija) na področju nočitev ter za 22 % (mesto) oz. 18% (destinacija) na področju prihodov gostov. “Največ nočitev v Mariboru so julija ustvarili turisti iz Nemčije, Poljske in Nizozemske,” dodajajo na Zavodu.

Vir: Zavod za turizem Maribor-Pohorje.

Da bi številke še rasle…
Po objavi spodbudnih rezultatov na Zavodu poudarjajo, da nadaljujejo s projekti, ki bi pritegnili še več turistov. Prejšnji teden so oddali prijavo na nov projekt “Europe for citizens, namen katerega je povezovanje mest med seboj. Vrednost projekta znaša 150.000 EUR, sam projekt pa se osredotoča na najstarejšo trto na svetu, ki povezuje različna evropska mesta, poleg mesta Maribor tudi Tours v Franciji, Stainz v Avstriji in Radoboj na Hrvaškem. Vizija projekta je, da Stara trta, najstarejša trta na svetu, ponese svoj glas po Evropi in v prihodnosti tudi po ostalih kontinentih,” dodajajo na Zavodu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.