12:30, pet, 29. Mar

V Mariboru iščejo najemnika za gostilno Pri treh ribnikih





Mariborsko občinsko podjetje Mestne nepremičnine poziva zainteresirane ponudnike k oddaji ponudbe za najem gostilne Pri treh ribnikih, ki velja za najstarejšo gostilno v Mariboru. Ponudbe zbirajo do 2. februarja, iščejo pa nekoga, ki bo v tem objektu v Mestnem parku ponujal lokalno kulinariko.

Gostinski lokal, nekoč znan tudi pod imenom Pri Kličku, so Mestne nepremičnine junija 2020 kupile od družbe Terme Maribor za okoli pol milijona evrov. Sprva je v njem ostal dolgoletni najemnik, a je pozneje odstopil od najemne pogodbe, ki jo je imel s termami sklenjeno do junija letos. Gostilna je tako že skoraj leto dni zaprta.

Najemnik bo dolžan plačevati najmanj 2500 evrov najemnine

Mestne nepremičnine oddajajo nepremičnino v najem za izvajanje gostinske dejavnosti s ponudbo lokalne hrane, slovenskih jedi in regionalnih vin iz vinorodnega okoliša Štajerska – Pomurje-Slovenija. Kot izhaja iz besedila razpisa, bo najemnik moral izvajati gostinsko dejavnost šest dni tedensko, najemno razmerje pa bo sklenjeno za pet let.

Najemnik bo dolžan plačevati najmanj 2500 evrov najemnine, obenem pa odstopiti občini sedem odstotkov prihodkov od prodaje na tej lokaciji. Prav tako mora plačevati obratovalne stroške, obvezne občinske dajatve in stroške potrebnih del, občinske službe pa bodo lokal vključile v svoje promocijske dejavnosti.

V načrtu je turistični razvoj celotnega območja med gričema Piramida in Kalvarija

Občinski nakup gostilne je v mestu sprožil kar nekaj kritik, a župan Saša Arsenovič poudarja, da sodi v širši projekt razvijanja turistične ponudbe v severnem zaledju Maribora in s tem povezovanja urbanega dela mesta z ruralnim. “To je strateški nakup, ki nam bo omogočil razvoj te pomembne točke v mestu s prodajo lokalne hrane in vin,” je dejal.

V načrtu je turistični razvoj celotnega območja med gričema Piramida in Kalvarija. “To je naše zeleno zaledje. Mestni park smo že obnovili. Cilj je obnoviti tudi Piramido in povezati ta del mesta vse do Račjega dvora, kjer si prav tako prizadevamo za občinsko lastništvo,” je povedal župan.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.