01:31, čet, 25. Apr

V Mariboru kmalu tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov





Študenti Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, meseca maja organizirajo že jubilejno 10. mednarodno tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov imenovano Ali je kaj trden most?!

Izdelovanje mostu iz špagetovGre za enega največjih študentskih projektov Univerze v Mariboru, ki ga organizirajo študentje Študentskega sveta Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru ter Društva študentov Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

“Tekmovalci morajo v iskanju najbolj optimalne rešitve pokazati inovativnost, iznajdljivost in natančnost. Med 6. in 8. majem bo tako na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru potekalo že 10. mednarodno tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov, katerega se bo udeležilo kar 65 študentov in dijakov iz Slovenije in tujine,” so sporočili organizatorji. Tekmovanje in zaključna prireditev bosta 8. maja ob 14. uri v Dvorani Boruta Pečenka na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer bomo izvedeli kdo bo že 10. zmagovalec v gradnji najnosilnejšega mostu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.