08:21, ned, 28. Jul

V Mariboru o možnostih slovensko-beloruskega poslovnega sodelovanja





Mariborska mestna občina bo v okviru nedavno predstavljenega projekta Invest in Maribor danes in v četrtek gostila prvo slovensko-belorusko poslovno konferenco. Namen dvodnevnega dogodka je Maribor predstaviti kot mesto gospodarskih in investicijskih priložnosti ter kot mesto privlačno za kapital, znanje, ljudi in življenje.
fistravec

Mariborski in slovenski gospodarstveniki se bodo v hotelu Habakuk pod Pohorjem na konferenci lahko seznanili z interesi investitorjev iz Belorusije in načini, kako poslovno sodelovati z državo, ki je članica Evrazijske gospodarske skupnosti in po navedbah organizatorjev dogodka predstavlja izjemno vstopno točko na 180-milijonski trg.

Župan Andrej Fištravec poudarja, da je belorusko gospodarstvo najhitreje rastoče v Evropi, kar se v glavnem v javnosti ne ve, naloga občine pa je predvsem odpiranje vrat.

“Kaj bo od tu naprej, ne vemo. Je pa pomembno, da smo aktivni. Tudi druga večja mesta na našem področju imajo podobno politiko odpiranja vrat, potem pa se stvari nadaljujejo na polju gospodarstva,” je dejal župan, ki se je o tem prejšnji teden prepričal med obiskom v Beogradu.

Za slovensko-belorusko konferenco je po besedah podžupanje Melite Petelin prijavljenih 46 gostujočih udeležencev iz 32 podjetij, pride tudi nekaj beloruskih novinarjev. Na slovenski strani naj bi se dogodka udeležilo okoli 150 poslovnežev.

Sicer pa gre tokrat šele za prvo od tovrstnih poslovnih konferenc, saj v Mariboru letos pripravljajo še dve. Sredi oktobra bo v štajerski prestolnici potekal iransko-slovenski gospodarski forum, novembra pa še slovensko-kitajski gospodarski forum.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.