23:17, pet, 9. Avg

V Mariboru od danes do sobote EP v TeamGymu





Maribor bo od danes pa do sobote v Športni dvorani Lukna gostil evropsko prvenstvo v TeamGymu, ki bo prvo tovrstno prvenstvo v Sloveniji nasploh. Organizatorji pričakujejo 550 tekmovalcev in 300 spremljevalcev iz 14 držav, Maribor pa bo najbolj južna lokacija tega prvenstva doslej, saj je panoga izjemno popularna predvsem v skandinavskih državah.

TeamGym Foto: Mitja Florjanc
TeamGym
Foto: Mitja Florjanc

TeamGym, s slovenskim imenom skupinske akrobatske sestave, je disciplina, v kateri tekmujejo ekipe osem do 12 tekmovalcev, ob tem pa se ocenjuje vsakega tekmovalca posebej. Vse discipline, gre za vaje v parterni sestavi, na mali prožni ponjavi ter na akrobatski stezi, zahtevajo učinkovito timsko delo, odlično tehniko in spektakularne akrobatske elemente. Predhodno prvenstvo je potekalo leta 2014 na Islandiji, udeležilo se ga je 42 ekip iz 14 držav, mariborski dogodek pa je s 45 ekipami najštevilčnejši doslej.

Slovenijo bosta na prvenstvu zastopali dve ekipi, ki so ju sestavili v zadnjem letu. Panoga se tako hitro razvija tudi pri nas. Slogan evropskega prvenstva TeamGym 2016 je Enost. Usklajenost, ne samo športnikov v ekipi, temveč tudi ljudi, ki sodelujejo pri organizaciji tega edinstvenega dogodka. Pri tem namreč sodeluje okoli 80 ljudi ter 10 prostovoljcev iz tujine in Slovenije. Poleg samega tekmovanja so organizatorji pripravili številne spremljevalne aktivnosti, od brezplačne izposoje koles MBajk, do športnih iger in turistične ponudbe, da si obiskovalci lahko ogledajo Maribor in tudi Slovenijo.

Poseben čar dogodka bosta otvoritvena in zaključna slovesnost pod taktirko Mitje Špesa iz podjetja Factumevent. Dogodka bosta namreč posebno doživetje z baletno zgodbo pod režijo Valentine Turcu, plesnimi in glasbenimi vložki ter osrednjo podobo prvenstva, ki jo bo zarisal znan ulični umetnik Teoson kar med samo otvoritveno slovesnostjo v živo.

Med zaključno slovesnostjo bodo prikazani vrhunci prvenstva, celotno tekmovanje pa si bo možno med v živo ogledati na Youtube kanalu Evropske gimnastične zveze (EUG). Na RTV Slovenija bo prenos finala moških ekip v živo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.