12:44, sre, 26. Jun

V Mariboru prvič gostuje zagrebški Food truck festival





Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru se danes začenja prvi Food truck festival v organizaciji ekipe, ki podoben dogodek že nekaj let pripravlja na zagrebškem Jarunu. V treh dneh se bodo z bogato gastronomsko ponudbo predstavili kuharski mojstri iz Zagreba, Maribora, Dunaja in drugih mest, kot se za festival spodobi, pa bo ta poskrbel tudi za glasbo.

Kot poudarjajo organizatorji, je ideja prve mariborske izdaje preprosta – ponuditi najboljše iz hrvaške, slovenske in regionalne street food, gastro in vinske scene, spodbujati kulturno in glasbeno izmenjavo ter s turističnega vidika še bolj povezati Zagreb in Maribor.

Obiskovalci bodo lahko vsak dan uživali v bogati gastronomski ponudbi domače in mednarodne kuhinje

“Z le nekaj več kot eno uro vožnje ne dvomimo, da bo Food truck festival v Mariboru odlično vikend vabilo tudi za vse naše obiskovalce iz Zagreba,” pravi Adnan Mehmedović iz hrvaške agencije 4AM in zagotavlja, da bo festival prinesel svežino na slovensko ulično festivalsko sceno.

Obiskovalci bodo lahko vsak dan od 11. do 23. ure uživali v bogati gastronomski ponudbi domače in mednarodne kuhinje, vinskem in pivskem kotičku ter urejenem kotičku za otroke, vse to pa bo začinjeno z nastopi znanih kuharskih mojstrov in vrhunskimi glasbenimi nastopi.

Glasbeni del festivala bo drevi odprl ustanovitelj kultnega zagrebškega programa RNB Confusion DJ Medo s svojo glasbeno selekcijo najbolj plesnih klasik od soula, funka, hip hopa in elektronike. V petek bo za glasbeno podlago skrbel DJ Zeds, ustanovitelj in DJ legendarnega programa in koncepta Sladica iz Ljubljane, za konec pa bo v soboto na oder stopil eden najbolj plesnih in živahnih jazz bendov Scifidelity Orchestra, dogajanje pa bo zaključil ljubljanski DJ K’Pow.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.