12:55, čet, 28. Mar

V Mariboru razstava o zgodovini policijskega orkestra





V parku Muzeja narodne osvoboditve Maribor bodo popoldne v sodelovanju s tamkajšnjo policijsko upravo odprli razstavo Od godbe ljudske milice do policijskega orkestra, s katero bo v mestu gostoval Muzej slovenske policije. Slovesno odprtje bodo popestrili člani policijskega orkestra, med gosti bo tudi v. d. direktorja policije Boštjan Lindav.

Kot so sporočili iz muzeja, razstava prikazuje prehojeno pot slovenskih policijskih glasbenikov, od leta 1948 do danes, od amaterske tradicionalne godbe na pihala do resnega profesionalnega in visoko umetniškega orkestra.

Policijski orkester deluje v sklopu ministrstva za notranje zadeve in je od leta 1994 tudi uradni protokolarni orkester Republike Slovenije. Sodeluje na državnih proslavah, državnih protokolarnih dogodkih, slovesnih prireditvah ministrstev in policije ter spominskih in žalnih slovesnostih, poleg tega pa izvaja tudi druge nastope.

Orkester nastopa doma in v tujini

Njihov glasbeni program je zelo raznolik, saj je v njem mogoče najti od klasične, filmske in zabavne glasbe do jazzovskih del, odlomkov iz oper in baletov, pa tudi izvrstne kantate, muzikale in priredbe z vokalnimi spremljavami.

Orkester nastopa doma in v tujini, ob tem pa pogosto sodeluje z drugimi glasbenimi ustanovami, priznanimi dirigenti in glasbeniki ter s svojim delovanjem povezuje slovensko policijo in državljane.

Javnosti se predstavlja tudi z video in zvočnimi posnetki domačih in tujih glasbenih založb, visoko raven izvajanja svojega bogatega umetniškega programa pa ohranja s stalnim izpopolnjevanjem in visokimi strokovnimi zahtevami za zasedbo novih delovnih mest.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.