14:18, pet, 29. Mar

V Mariboru se je zaključila 14. otroška varnostna olimpijada





V Športni dvorani Lukna v Mariboru je danes v velikem finalu 14. Otroške varnostne olimpijade med seboj tekmovalo 18 ekip četrtošolcev iz osnovnih šol z območja Policijske uprave Maribor, ki so bili najboljši v šestih predtekmovanjih.

Vir: PU Maribor
Vir: PU Maribor

Velikega finala vsakoletne prireditve so se udeležile po tri najboljše ekipe osnovnih šol iz vsakega od šestih predtekmovanj, ki so maja potekali na šolah v Podlehniku, Juršincih, Sveti Ani, Spodnji Polskavi in Mariboru. S četrtošolci bodo tudi tokrat vrhunski športniki, ki so zaposleni v policiji in vojski.

Veliki finale sta odprla Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor in Helena Kujundžič Lukaček, podžupanja Mestne občine Maribor. Tudi danes so v prvi igri tekmovali kdo je bolj spreten v igri “človek ne jezi se” in kdo bolje pozna odgovore na zastavljena vprašanja s področja splošne varnosti. 2. igri so tekmovali kdo bo prej pravilno sestavil logotip določene interventne službe. V odmoru pa so se tudi tokrat predstavile službe, ki skrbijo za varnost.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.