15:37, sob, 20. Apr

V Mariboru širjenje plačljivih parkirnih mest, občina si obeta dodatne prihodke





25. februarja se bo odvila 20. seja Mestnega sveta Mestne občine Maribor, kjer bodo med drugim obravnavali dva odloka povezana z novimi plačljivimi parkirišči v Mariboru.

Imenovana bo komisija, ki bo vodila postopek podelitve komisije

Po sprejetju obeh odlokov bo župan imenoval komisijo, ki bo vodila postopek podelitve koncesije. O izbiri koncesionarja bo odločeno z upravno odločbo, občina pa bo z izbranim koncesionarjem sklenila koncesijsko pogodbo. MOM bo s tem uredila upravljanje začasnih parkirišč in garažnih hiš, kjer zdaj upravljanje ni urejeno.

In katera parkirišča ter garaže naj bi postale plačljive?

Čez nekaj mesecev bomo tako primorani plačevati na parkirišču pri Razlagovi ulici, Ulici heroja Bračiča pod Titovim mostom, v garažnih hišah na Ulici Pohorskega bataljona, na parkiriščih pri Dvorani Tabor, Kovinarju, MRA, Jezdarski ulici, Ljudskem vrtu – Mladinska ulica, pod Koroškim mostom in pri Strojni – Linhartova ulica.

»Pričakuje se pozitiven učinek na proračun«

»S predlaganim odlokom se pristopa k celovitemu in gospodarnemu ravnanju s premoženjem Mestne občine Maribor na lokacijah, kjer je mogoče vzpostaviti začasna parkirišča in na lokacijah obstoječih garaž. Pričakuje se pozitiven učinek na proračun v obliki dodatnih prihodkov iz naslova parkirnin oziroma najemnin,« so zapisali v odloku.

Točno število parkirnih mest še ni znano

Za več informacij smo se obrnili na Mestno občino Maribor, kjer so nam dejali, da je bilo na naštetih lokacijah doslej parkiranje brezplačno, ko jih bo prevzel koncesionar, bo uvedeno plačilo parkirnine: »Vse podrobnosti, tudi cene parkiranja, bodo določene s koncesijsko pogodbo. Točnega števila parkirnih mest v tem trenutku nimamo, saj povsod zdaj to niso urejena parkirišča.«

Predvideno je, da bo koncesija neposredno podeljena javnemu podjetju oziroma gospodarski družbi v 100-odstotni lasti MOM.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.