06:19, pet, 29. Mar

V Mariboru zaradi olimpijskih kvalifikacij izjemna zasedba





Mariborski Draš center od danes do nedelje gosti mednarodni badmintonski turnir Slovenian Open. Gre za turnir serije challenge z nagradnim skladom 15 tisoč dolarjev, ki šteje za svetovno jakostno lestvico, kjer se od maja dalje zbirajo tudi točke za nastop na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto.

Prav zaradi začetka obdobja olimpijskih kvalifikacij je zasedba na turnirju, gre za tretjega v Evropi v maju, zelo močna in številčna. Pod Pohorjem bo v petih dneh na več kot 300 tekmah nastopilo preko 400 igralk in igralcev iz 47 držav.

Kot poroča Večer, bo od Slovencev v glavnem žrebu med ženskimi dvojicami zaigrala Lia Šalehar skupaj s Švedinjo Maleno Norrman, v mešanih dvojicah potnika za evropske igre v Krakovu Miha Ivančič in Petra Polanc. Slednja v slovenskem taboru velja tudi za najbolj vroče ime za morebitno uvrstitev na olimpijski turnir v Franciji. Med posamezniki bo ob njej s povabilom organizatorja zaigral tudi Miha Ivančič.

Odločilne tekme bodo na sporedu v nedeljo

Pri moških posamezno je prvi nosilec Izraelec Misha Zilberman, 37. na svetovni jakostni lestvici. Pri ženskah je prva nosilka Škotinja Kirsty Gilmour (25.), druga nosilka pa nekdanja številka ena svetovnega badmintona in bronasta na olimpijskih igrah v Londonu, Indijka Saina Nehwal (29.). Omeniti pa večja tudi Victorja Svendsna, ki je nedavno dobil odprto prvenstvo Švedske, pa Madsa Christophersena, Claro Azurmendi ter Christopheja in Matthewa Grimleyja.

Brata Christoper in Matthew Grimley iz Škotske sta prvo ime turnirja moških dvojic (39.), v ženskih dvojicah sta prvopostavljeni na turnirju Ukrajinki Jelizaveta Žarka in Marija Stolirajenko (43.). Indijca Rohan Kapoor in Reddy Sikki (48.) med mešanimi dvojicami.

Polfinalne in finalne tekne bodo na sporedu v nedeljo.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.