04:14, čet, 25. Apr

V Mariboru že 37. konferenca Podim





V mariborskem kongresnem centru Habakuk se je danes začela že 37. konferenca Podim. Slednja velja za enega vodilnih startup dogodkov v alpsko-jadranski regiji. Na dvodnevnem dogodku, ki se ga je udeležilo preko 800 udeležencev z vsega sveta, bodo že desetič zapored razglasili tudi slovenski startup leta.

Foto: Mitja Florjanc
Foto: Mitja Florjanc

Med udeleženci letošnjega Podima bo več kot 50 mednarodnih investitorjev, več kot 100 predstavnikov korporacij ter več kot 250 startupovcev iz 20 držav, za katere bodo organizirali okoli 200 spoznavnih sestankov oz. ena-na-ena srečanj z zainteresiranimi investitorji.

Po uvodnem nagovoru mariborskega župana Andreja Fištravca ter Jerneja Močnika iz Nove KBM je sledila okrogla miza z naslovom Vse se vrti okrog startupov. V nadaljevanju so se na glavnem odru zvrstila tudi predavanja in okrogle mize na temo rasti in hitrosti, pametnega denarja za pametne ustanovitelje ter grajenja inovacijskega DNK.

Skupno se je v okviru konference zvrstilo več kot 50 predavanj, okroglih miz, delavnic in svetovanj z več kot 60 govorci z vsega sveta, med katerimi so številna zvezdniška imena iz sveta podjetništva.

Ob koncu prvega dne konference pa je že  tradicionalno na sporedu slavnostna podelitev nagrad za slovenski startup leta, v okviru katere bodo letos že desetič zapored predstavili najbolj obetavne slovenske startupe in razglasili prejemnika nagrade slovenski startup leta 2017.  T se bo zgodila, danes ob 19.00.

Za naziv se letos potegujejo startupi AgiliCity, Optibar, Potenza Innova, 45HC, Fastcast in Viar. Zmagovalec bo za nagrado prejel osebno svetovanje partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500 startups Marvina Liaoa ter paket za podjetniški dogodek Pioneers Festival na Dunaju.

V četrtek bo v okviru konference potekal tudi zaključni izbor tekmovanja Podim Challenge, namenjenega startupom v zgodnjih fazah razvoja, ki iščejo semensko naložbo tveganega kapitala ali strateško partnerstvo z velikimi uveljavljenimi podjetji.

Glavna nagrada, za katero se bo potegovalo 20 izbranih startupov, je enotedenski poslovni obisk Silicijeve doline s programom mreženja v organizaciji ljubljanskega ABC pospeševalnika v skupni vrednosti 10.000 evrov.

Organizatorji letošnje izvedbe podjetniške konference Podim so v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu na ta dogodek brezplačno povabili tudi mlade, slovensko govoreče ustanovitelje, soustanovitelje ali člane startup ekip, ki živijo in delajo v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem.

Da bi spodbudili njihovo poslovno sodelovanje z matico, jih bodo predstavili in povezali s slovenskim startup ekosistemom, pa tudi z regionalno ter globalno skupnostjo startup ustanoviteljev, mentorjev, investitorjev in predstavnikov korporacij, ki so ključni za podporo mladih zagonskih podjetij na njihovi poti do uspeha, pojasnjujejo v uradu.

Konferenco Podim je priredila iniciativa Startup Slovenija skupaj s ključnimi partnerji startup ekosistema v alpsko-jadranski regiji (iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Madžarske), Slovenskim podjetniškim skladom, ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, javno agencijo Spirit kot promocijskim partnerjem, inovacijskim ekosistemom Univerze v Mariboru.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.