05:13, sre, 18. Sep

V Mariboru že prebiva več družin iz Ukrajine, po potrebi bodo uporabili dvorane in šolske telovadnice





Beguncem iz Ukrajine so dali na voljo namestitvene zmogljivosti Hostla Pekarna in Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor (JMSS). Tam že prebiva več družin in posameznikov.
Finančno pomoč lahko ljudje nakažejo preko Rdečega križa in Slovenske karitas. Ljudi, ki želijo nuditi osebno pomoč, pa pozivajo, da pišejo na elektronski naslov civilna.zascita@maribor.si.  Dodatne informacije so na voljo tudi na telefonski številki 02 22 01 428.

Rdeči križ Maribor koordinira informacije za družine, ki prihajajo in iščejo stanovanje, in so na voljo na telefonski številki 02 234 40 00.

Za namestitev beguncev je prek JMSS pripravljenih pet začasnih bivalnih enot in sedem neprofitnih stanovanj, v Hostlu Pekarna je prostor za 64 oseb. Po potrebi bodo lahko uporabili še razne dvorane, šolske telovadnice in zasebne turistične objekte.

Dogajanje v Ukrajini z zaskrbljenostjo spremljajo tudi na Univerzi v Mariboru

“Ostro obsojamo vsakršno nasilje nad ukrajinskim narodom. Skrbijo nas ogrožena življenja študentk in študentov, profesorjev in zaposlenih na ukrajinskih univerzah ter trpljenje celotnega ukrajinskega naroda zaradi nasilja, ki ga povzroča invazija Rusije nad Ukrajino. Pridružujemo se pozivom k takojšnji prekinitvi napadov na Ukrajino, umiku ruskih sil in začetku pogajanj o dolgoročni diplomatski rešitvi spora,” so sporočili z univerze, kjer se trenutno šola 13 ukrajinskih študentov.

“Skupaj s študentskim svetom bomo še naprej skrbeli za kvalitetno življenje ukrajinskih študentk in študentov v času študija na naši univerzi. Poskrbeli bomo, da se bodo pri nas počutili dobrodošli in varni,” so v sporočilu za javnost še dodali na univerzi.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.