12:13, čet, 25. Apr

V nedeljo zadnja dirka državnega prvenstva v kartingu, danes na vrsti prosti treningi





V AMZS Centru kartinga in motošporta v Slovenji vasi bo v nedeljo, 25. septembra, četrta dirka sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu.

AMZS Center kartinga in moto športa bo v nedeljo znova v znamenju kartinga, saj se bodo na stezi zadnjič v sezoni voznice in vozniki merili za točke državnega prvenstva Slovenije. Po preizkušnji v Slovenji vasi bomo dobili državne prvake v kartingu za leto 2022 po posameznih kategorijah. Dirko, ki bo štela tudi za točkovanje centralno evropske cone (FIA CEZ), prvenstvo Avstrije ter SSC pokal, pripravljajo člani AMD Ptuj, ki imajo v Sloveniji najdaljšo tradicijo organizacij karting tekmovanj. “To bo letos že druga dirka v naši organizaciji, prva je štela le za točke državnega prvenstva, tokrat pa gre za mednarodno tekmovanje in bo tudi organizacijski zalogaj precej večji,” je pred dirko povedal predsednik AMD Ptuj Uroš Langerholc, ki bo na tekmovanju ob vlogi predsednika organizacijskega komiteja opravljal tudi naloge člana tekmovalne žirije.

Dež lahko marsikaj obrne na glavo

Za naslove državnih prvakov v posameznih razredih se obeta ogorčen boj. V razredu Rotax Micro je v najboljšem položaju pred zadnjo dirko Maj Tušek Haladea (AMD Ptuj), v razredu Rotax Mini pa je v vodstvu v skupnem seštevku Nik Brecelj (AMD Šlander Celje). Najbolj napeto bo zagotovo v mladinskem razredu Rotax Junior, v katerem je v skupnem vodstvu pred preizkušnjo v Slovenji vasi Nik Trobec (AMD Ptuj), v razredu Rotax Max pa je v najboljšem položaju Mai Sadar (AMD Šlander Celje). V obeh omenjenih razredih so razlike med tekmovalci majhne, o naslovu pa utegne odločati celo zadnje vožnja dneva v nedeljo.

V razredu Rotax DD2 si je Xen De Ruwe (AKK Sportstil) že dirko pred koncem privozil neulovljivo prednost in bo vozil zgolj za prestiž oziroma bo želel še podaljšati niz neporaženosti na dirkah slovenskega prvenstva. Napeto bo tudi v najmočnejšem razredu KZ2, v katerem vodi Jan Skledar (AMD Ptuj), tesno pa mu sledi Sara Markučič (AMD Šlander Celje). V primeru morebitnega deževnega vremena bi se karte lahko pošteno premešale in bi se lahko marsikaj obrnilo na glavo ter pokvarilo načrte favoritom.

Danes prosti treningi, v soboto uradni

V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi bodo prosti treningi možni že v petek, 23. septembra, v soboto pa so nato na sporedu uradni trening in kvalifikacije. Nedeljski program dirk se bo začel s prvo preizkušnjo ob 9. uri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.