15:23, pet, 29. Mar

V nekaterih podjetjih že uporabljajo obrazne maske in druga preventivna sredstva





Vse več podjetij v svojih proizvodnih procesih upošteva preventivne ukrepe, ki jih dajejo pristojne državne službe. Med njimi je tudi podjetje T.K.B.M., tiskarstvo, trgovina in inženiring, kjer imajo delavci na voljo razkužila, uporabljajo obrazne maske, skrbijo za varnostno razdaljo. Poskrbeli pa so tudi za čim manj stika z njihovimi strankami, ki morajo prav tako upoštevati preventivne ukrepe.

Tiskarna TKBM: Pri vstopu si je treba razkužiti roke.

V podjetju T.K.B.M., tiskarstvo, trgovina in inženiring, so namreč v tej izredni situaciji prilagodili delovni proces in kontakte s strankami. Pri vstopu v podjetje je obvezno razkuževanje rok, delavci imajo tudi obrazne maske Shield, ki so za večkratno uporabo in pralne. Tako direktor tiskarne Tomaž Kopač izpostavlja, da upoštevajo vse preventivne zdravstvene ukrepe, ki jih je odredila vlada in da „smo jim omogočili razkuževalna sredstva, zaščitne rokavice, obrazne maske. Zaenkrat je to tisto, kar lahko naredimo takoj. Omejili smo tudi gibanje po prostorih”.

Direktor tiskarne TKBM Tomaž Kopač z obrazno masko.

Pohvalil je tudi zaposlene in njihovo ozaveščenost. Pri našem obisku so tudi imeli vsi na sebi obrazne maske, še preden smo prišli v notranje prostore, pa smo si morali razkužiti roke in nadeti maske tudi sami. Nam pa so tudi zaposleni povedali, da so zadovoljni z ukrepi in jih tudi spoštujejo tako zaradi svoje varnosti kot tudi varnosti strank in drugih. So pa zaposleni še dejali, da vidijo, da se zaradi manjšega števila naenkrat prisotnih zaposlenih proizvodni proces odvija počasneje, a varneje.

Tiskarna TKBM: Proizvodni proces z uporabo zaščitnih in preventivnih sredstev

„Ljudem omogočamo samozaščito, tako da sprejemamo vse možne mere, ki jih lahko zagotovimo,“ še razlaga Kopač in dodaja: „Dokler bomo še imeli delo in dokler delamo.“ Imajo pa tudi drugačen proces sprejemanja strank. Kontakt je preko telefona in elektronskega sporočila, „ob tem pa spoštujejo, da se v prostore TKBM-ja pač ne hodi”.

 

(oglasno sporočilo)

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.