07:59, čet, 25. Apr

V NK Maribor se vrača Marko Šuler





NK Maribor je na svoji spletni strani sporočil, da se v klub vrača nekdanji nogometaš – Marko Šuler.

FOTO: NK Maribor

V Ljudski vrt se je vrnil zaslužni član, a zdaj v drugačni vlogi. Marko Šuler je postal pomočnik športnega direktorja NK Maribor. Z delom bo začel takoj, z moštvom bo v sredo odpotoval na priprave v Turčijo.

“Zahvaljujem se za zaupanje, s ponosom sem prejel vabilo Oliverja Bogatinova k sodelovanju in se z velikim zagonom lotevam dela. Ob izraženi pobudi kluba je bilo težko reči ne. Moja vloga bo povezava med športnim delom in slačilnico, med igriščem in pisarnami, z namenom, da s skupnimi močmi dvignemo celoten projekt še na višji nivo. Občutki so pozitivni, glede na ekipo in klubski potencial gre za velik izziv. Temelji so zelo dobro postavljeni, je pa mogoče narediti nove korake naprej, za kar si bomo vsi skupaj prizadevali,” o novem izzivu za klubsko spletno stran spregovori Marko Šuler, ki je znova poskrbel za “prestop” v zimskem obdobju. Kot igralec je prišel pod Kalvarijo januarja 2014, 7 let pozneje sprejema nov izziv.

Povezovalni faktor med igralci in pisarnami

Vijoličasto majico je vmes oblekel 174-krat, 22.5.2019 pa kariero sklenil s pokalom v roki in ovacijami Ljudskega vrta ob proslavi 15. naslova prvaka. Po zgledu številnih primerov iz tujine bo kot najtesnejši sodelavec športnega direktorja opravljal pomembno povezovalno delo.

“Nogometna zadeva, ustaljena praksa v mnogih klubih. Poznam igralce, poznam utrip slačilnice. Moja vloga bo, da pomagam s svojimi izkušnjami in znanjem. Tudi večji klubi se obračajo k temu načinu dela, še z eno vlogo v pisarnah in slačilnici. Izmenjal sem mnenja s športnim direktorjem, v daljših pogovorih tudi s trenerjem. Stališča so enotna, imamo podobne poglede na nogomet in razvoj kluba, kar mi je zelo všeč. Glede na to, v katero smer gre nogomet, bo potrebna precejšnja mera inovativnosti, poseganja po novih pristopih. Ob tem pa bo moja vloga, da ob upoštevanju želja igralcev vedno znova spomnimo tudi na njihove obveze. Morda je slačilnica vmes pozabila, kaj je pomenil Maribor in kakšne so zahteve. Naslov prvaka je vsako leto osnovni cilj, naslednji cilj pa je Evropa. To ni breme, ampak mora vsak, ki je tukaj, vedeti, zakaj je tukaj in kaj to pomeni.”

Zaplul v funkcionarske vode

Po zaključku aktivne poti je nekdanji reprezentančni branilec in udeleženec svetovnega prvenstva 2010 že zaplul v funkcionarske vode. Prioriteta zdaj postaja Maribor, v manjšem obsegu pa ostaja povezan z dosedanjim delom v Dravogradu.

“O tem smo govorili in se nič ne spreminja. Interesi se ne križajo, funkciji se ne prekrivata. V Dravogradu zadeve potekajo po zastavljenih tirnicah, funkcija predsednika je bolj povezovalna. Z mojo vključitvijo v delovanje najtrofejnejšega slovenskega kluba lahko predvideno sodelovanje le še utrdimo. Zamisel NK Maribor je, da se poveže s katerim izmed klubov v bližnji ali širši okolici, saj vemo, kako velik je preskok med mladinskim in članskim nogometom. Nihče ne bo oškodovan, sodelovanje med kluboma lahko nadgradimo in dvignemo na višji nivo. Večina časa pa bo ob sklenjenem dogovoru, razumljivo, namenjena delu v Mariboru.”

V slovenskem nogometu pustil globoko sled

Oliver Bogatinov je ob tem dejal: “Marko Šuler je bil že kot igralec prepoznaven po zmagovalni miselnosti, z močno izraženo značajsko črto. V klubu in slovenskem nogometu je pustil globoko sled, vodstveno sposobnost pa potrjuje tudi s tem, da je po aktivni karieri v svojem rojstnem kraju prevzel vlogo predsednika kluba, kar pomeni, da razume pomen odgovornosti do družbe. Hkrati pa je s tem, ko je sprejel moje povabilo, potrdil ljubezen do Maribora in verjamem, da bo prispeval svoj delež k skupnem vijol’čnem mozaiku.” 

Prestopni rok v Ljudskem vrtu, novo poglavje. Vrnitev v Ljudski vrt zaslužnega člana, zdaj v drugačni vlogi. Marko Šuler…

Objavil/a NK Maribor dne Torek, 19. januar 2021

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.