00:19, tor, 30. Jul

V NKBM potrdili prodajo kragujevške KBM banke





V Novi Kreditni banki Maribor (NKBM) so danes potrdili, da so z Andrejem Jovanovićem in Bojanom Milovanovićem v sredo podpisali pogodbo o prodaji 89,53-odstotnega deleža v kragujevški KBM banki. Zaključek transakcije pričakujejo v obdobju, ki je običajen za tovrstne transakcije, so zapisali v sporočilu za javnost.

nkbm

Soglasje h kupoprodajni pogodbi za 546.683 delnic, kar predstavlja 89,53-odstotni delež NKBM v KBM banki, je že pred podpisom podal nadzorni svet mariborske banke.

Da so nadzorniki v ponedeljek soglašali s prodajo srbskima milijonarjema, je že v torek poročal časnik Večer. Dovoljenje regulatorja, torej Narodne banke Srbije, po navedbah Večera že imata, zeleno luč Evropske komisije in Evropske centralne banke pa naj bi imela tudi NKBM.

Umik s srbskega trga je še zadnji pogoj, ki mora biti izpolnjen najkasneje do konca marca, da ameriški sklad Apollo nakaže kupnino za NKBM in banko tudi formalno prevzame. Mariborsko banko so Apollu za 250 milijonov evrov prodali junija lani, Apollo pa je prek povezane družbe vmes prevzel še slovenski krak banke Raiffeisen.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.