20:33, tor, 23. Apr

V novem hoškem logističnem centru se napoveduje 30 delovnih mest





Podjetje Saubermacher Outsourcing, ena od Saubermacherjevih družb, bo marca prihodnje leto prevzelo upravljanje skladišč različnih materialov in surovin ter proizvodno oskrbo Henklove tovarne v Mariboru.

Vir: Henkel Slovenija

Kot so sporočili iz družbe, bo s tem v regiji ustvarjenih 30 novih delovnih mest, za svojo dejavnost pa bodo najeli sodobno skladišče.

V sklopu sklenjenega dogovora bodo za Henkel dnevno prevažali več kot 800 palet, posebej najeto skladišče pa bo stalo v novem logističnem centru v Hočah in bo merilo 10.000 kvadratnih metrov ter bo sprejelo približno 20.000 palet.

Sklenili sodelovanje na novem področju za naslednjih šest let

Kot je ob sklenitvi dogovora povedal izvršni direktor družbe Saubermacher Dienstleistungs Ralf Mitter-Mayr, z mariborsko podružnico nemške multinacionalke uspešno sodelujejo že zdaj, z novim dogovorom pa so sklenili sodelovanje na novem področju za naslednjih šest let.

Strateški in trajnostni razvoj skladiščenja in oskrbe za logistiko obratov podjetji načrtujeta skupaj. Na mariborski lokaciji Henkel sicer upravlja drugi največji proizvodni obrat za kozmetične izdelke na svetu, z novim sodelovanjem pa želijo po besedah generalnega direktorja Henkla Maribor Christofa Vollstedta postati še bolj prilagodljivi in učinkoviti.

Opremljen bo z najsodobnejšo logistično opremo

Za Saubermacher Outsourcing je širitev odnosov z omenjenim podjetjem pomemben korak na poti rasti podjetja na slovenskem trgu, zlasti v segmentu logističnih storitev, kjer bi radi svoj položaj v prihodnosti pozicionirali še širše.

Novi logistični center v Hočah sicer razvijajo v sodelovanju z investitorjem Go Asset Development in bo opremljen z najsodobnejšo logistično opremo. Celotna površina skladišča znaša 31.000 kvadratnih metrov, pri čemer je Saubermacher najel skoraj tretjino prostorov. Začetek gradnje napovedujejo za konec letošnjega poletja.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.