11:04, čet, 28. Mar

V občini Lenart zaskrbljujoče stanje zaradi naraščanja števila obolelih s covid-19





Ob hitrem naraščanju števila okuženih v občini Lenart se je sestal tamkajšnji štab civilne zaščite v ožjem krogu, da bi preučili situacijo in načrtovali zaščitne ukrepe. V prejšnjem tednu je bilo namreč vzetih več brisov, tako so v četrtek odkrili šest, v petek pa še pet novih okužb. Pripravljen imajo že načrt, v katerem bi uredili telovadnico v Voličini in telovadnico v Lenartu za potrebe urejanja belih oziroma rdečih con. 

Z Občine Lenart so tako sporočili, da so v okviru štaba CZ pripravljeni in imajo usklajen načrt za zaščito in reševanje za primer pandemije oziroma epidemije: “Torej pripravljena imamo v okviru načrta tudi dva prostora, in sicer telovadnico v Voličini in telovadnico v Lenartu za primere, da se ločijo bela in rdeča cona v dveh pomembnih objektih, ki jih imamo tukaj v Lenartu – v mislih imam dom starejših Lenart in zavod Hrastovec.” Če bi bilo potrebno, bi načrt aktivirali, zagotovljena pa imajo tudi sredstva, tako materialna kot finančna sredstva. “Mi smo že v začetku drugega vala tudi zaprli vse naše prostore tako da smo na tak način želeli preprečiti nadaljnjo širjenje. Za primere ko morajo starši opravljati svoje delo, ki je povezano z zdravniško službo in drugimi službami, imamo organizirano varstvo otrok tako v Voličini kot v Lenartu,” so zapisali in dodali, da tudi uslužbenci občinske uprave delajo na daljavo, imajo uvedeno dežurstvo, javno so objavljene vse telefonske številke, na katere se ljudje lahko obrnejo, če imajo kakršne koli probleme v povezavi z epidemijo.

Župan Občine Lenart Janez Kramberger pa ob tem poziva tudi vse občane in občanke: “Pozivam vas in vas tudi prosim, da vzamete stvari resno, da resno upoštevate navodila NIJZ. Ne znam si predstavljati, če bo izbruh epidemije takšen, lahko ostanemo brez zdravstvene službe, če bodo zdravstveni delavci zboleli ali v karanteni. Kot sem prej ugotavljal, lahko pridejo okužbe v te institucije kot so dom za starejše in zavod Hrastovec ali pa tudi seveda na druga območja in težko bomo te stvari obvladali. Na nas je, da vzamemo stvari resno in preprečimo okužbo, namreč ta teden, ki prihaja, je teden počitnic.” Dodal je še, da je treba stike in obiske zdaj zmanjšati in tudi na tak način preprečiti širjenje virusa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.