07:18, sre, 3. Jul

V občini Majšperk bodo postavili majska drevesa na kar treh lokacijah, imeli bodo tudi kresovanje





V nedeljo, 30. aprila, bodo tudi v občini Majšperk postavljali majska drevesa na kar treh lokacijah.

Ob 15. uri so ljudje vabljeni na trg Ptujske Gore, kjer postavljanje majskega drevesa organizirajo društva Krajevne skupnosti Ptujska Gora. Dve uri kasneje se pod vodstvom društev Krajevne skupnosti Stoperce postavlja majsko drevo s kresovanjem v Stopercah. Športno kulturno društvo Sestrže pa bo prvomajsko drevo postavilo na Sestržah ob 18.30.

Priprave v KS Ptujska Gora že jutri

V nedeljo, 30. aprila, bo na trgu Ptujske Gore postavitev majskega drevesa v organizaciji društev KS Ptujska Gora. “Same priprave na ta dogodek se bodo pričele že v petek, 28. aprila, ko bodo majsko drevo pripeljali na trg in opravili vse potrebno. V soboto, 29. aprila, v popoldanskem  času pa bodo člani društev in domačini pletli vence, ki bodo krasili majsko drevo,” je za lokalec.si povedala Tanja Leskovar. 

V nedeljo, 30. aprila, ob 15. uri, se sam dogodek tudi prične. “Na začetku sledi kratek kulturni program, sledi postavitev majskega drevesa na tradicionalen način.  Po postavitvi bo poskrbljeno tudi za pogostitev vseh udeležencev, ki se bodo samega dogodka tudi udeležili. Druženje se bo nadaljevalo v popoldanskem in večernem času ob glasbi na samem trgu,”  je še dodala Leskovarjeva.

V Stopercah tudi kresovanje

“Društva Stoperc vabijo krajane, da s skupnimi močmi postavimo majsko drevo. V soboto, 29. aprila, ob 17. uri, se bo odvilo podiranje in prevoz drevesa. Dan kasneje bomo postavljali drevo, odvilo se bo tudi kresovanje ob 17. uri, sledi kratek kulturni program ob 19.30,” nam je povedal Albin Lorber iz KS Stoperce.

Druženje v Vaškem domu na Sestržah

Tjaša Križanec iz ŠKD Sestrže je dejala, da je postavljanje majskega drevesa na Sestržah že zelo dolgo tradicija in da vsi čakajo, da ga postavijo: “Vsako leto ima organizacijo drug del vasi. Po postavljanju majskega drevesa se skupaj dobimo v vaškem domu, kjer se podružimo, zaplešemo in zapojemo.”

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.