00:30, sre, 24. Apr

V Občini Rače-Fram predvidena izgradnja brvi za vodenje pešcev in kolesarjev preko avtoceste





Nadvoz čez avtocesto A1 Maribor–Ljubljana v Občini Rače-Fram je v upravljanju DARS-a, zato se nanje obrnemo z vprašanji o tej problematiki, saj je omenjen nadvoz praktično neprehoden za pešce in kolesarje.

“Površine za pešce in kolesarje so v pristojnosti upravljavca regionalne ceste (Direkcije RS za infrastrukturo), ki tudi vodi projekt ureditve površin za pešce in kolesarje po nadvozu, zato predlagamo, da informacije o tem pridobite na Direkciji RS za infrastrukturo,” nam uvodoma pojasnijo na DARS-u.

Vzdrževanje vozišča v pristojnosti upravljavca

Pri premostitvenih objektih v soupravljanju je namreč DARS zadolžen za vzdrževanje konstrukcijskih delov premostitvenega objekta, ki poteka čez avtocesto, v pristojnosti upravljavca ceste, torej DRSI pa je vzdrževanje vozišča, površin za pešce in kolesarje, naprav za odvodnjavanje, ograj in druge opreme ter naprav, ki služijo tej cesti, za naš medij še pojasnjujejo na DARS-u.

Pregled pokazal, da je nadvoz v zadovoljivem stanju

Povprašali smo jih tudi, če je bil nadvoz v zadnjem času kaj varnostno pregledan: “V zvezi s pregledom nadvoza pa pojasnjujemo, da družba DARS skladno s Pravilnikom o rednem vzdrževanju javnih cest skrbi za izvedbo obdobnih pregledov premostitvenih objektov, med katere spadajo tudi nadvozi nad avtocesto. Zadnji pregled nadvoza je bil opravljen v letu 2019 in ocenjeno je bilo, da je v zadovoljivem stanju.”

Ker nas je DARS napotil z konkretnimi vprašanji na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, smo tudi njih povprašali kako rešujejo omenjeno problematiko. V začetku tega meseca so nam odgovorili: “Za ureditev varnega vodenja pešcev in kolesarjev čez avtocesto je v teku iskanje ustreznih rešitev.” Te dni pa se po naših podvprašanjih dopolnjujejo, da imajo v načrtu rešitev za vodenje pešcev in kolesarjev preko avtoceste

Predvidena izgradnja brvi 

“Ima pa Direkcija RS za infrastrukturo predvideno rekonstrukcijo državne ceste R3-711, odsek 9006 skozi Rače–Fram, v okviru katere je predvidena tudi izgradnja brvi za vodenje pešcev in kolesarjev preko avtoceste,” nam pojasnijo. R3-711 je sicer Ljubljanska cesta v Račah, o kateri smo v našem mediju že poročali. V tem projektu je med drugim v načrtu tudi izgradnja podvoza pod železniško progo v Račah. Trenutno v pripravi razpis za izdelavo projektne dokumentacije, ki bo objavljen predvidoma do konca meseca marca.

Druge novice

Comment

  • Leon Tepej

    22 marca, 2021

    To je nujno potrebno, saj ob izgradnji trgovskega centra pri Fišerju, je treba pomislit tudi na kolesarje in morebitne pešce.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.