23:45, pet, 19. Apr

V Občini Rače-Fram vsakemu otroku 50 evrov za praznično darilo





Letošnja akcija obdaritve otrok iz občine Rače-Fram je zaradi trenutnih razmer drugačna.

FOTO: Pixabay.com

Na občinski spletni strani so zapisali, da je obdobje, v katerem se nahajamo, zelo posebno: “Zato se moramo zaradi zaščitnih ukrepov odreči (tudi) vsem družabnim prireditvam in dogodkom, ki bi se sicer tudi letos zvrstili v decembrskem, torej božično-novoletnem času. Zato na voljo ostajajo neporabljena proračunska sredstva, ki smo jih, ob podpori občinskega sveta, sklenili nameniti Božičku, ta pa jih bo radodarno razdelil staršem, z namenom obdaritve njihovih otrok.”

Želijo olajšati in polepšati prihajajoči praznični čas

Občina Rače-Fram bo v letu 2020 za vsakega predšolskega in šoloobveznega otroka s stalnim prebivališčem v občini namenila 50 evrov, z željo, da bi otroke za ta sredstva pod božičnim drevesom pričakala Božičkova darila po njihovih željah oz. po presoji njihovih staršev. S to gesto želijo mladim družinam vsaj nekoliko olajšati in polepšati prihajajoči praznični čas, ki se ga vsi veselijo. To seveda še posebej velja za pridne otroke dodajo na občini in se vprašajo, če je v njihovi občini sploh kdo, ki ni priden.

K oddaji vloge so povabili vse starše, ki so občani Občine Rače-Fram, čas za oddajo le-te, pa imajo do 7. decembra: “Da bi ta svoje pravljično in s strani otrok vsakič znova težko pričakovano poslanstvo vendarle lahko opravil tudi letos in vsem otrokom iz naše občine izpolnil vsaj kakšno željo ter prižgal iskrice v očeh, za sodelovanje in pomoč vljudno zaprošamo starše.”

Kdo so upravičeni vlagatelji?

Starši vseh otrok s stalnim prebivališčem v občini Rače-Fram, katerih otroci so:

bili rojeni leta 2020 oz. bodo rojeni do vključno 31. 12. 2020,
predšolski (vključeni v vrtca v naši občini ali izven nje ter tisti, ki niso vključeni v vrtec),
šoloobvezni – učenci od 1. do vključno 9. razreda OŠ (ne glede na to, kateri osnovnošolski zavod obiskujejo)

Rok za oddajo vloge: čim prej, najkasneje pa do ponedeljka, 7. decembra 2020,  način oddaje vloge pa je zaželeno v skenirani obliki po elektronski pošti, na e-naslov: tamara.repnik@race-fram.si,
sicer z redno pošto na naslov: Občina Rače-Fram, Grajski trg 14, 2327 Rače.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.