06:53, sob, 20. Apr

V Odbojkarski klub Merkur Maribor prihaja obetaven 17-letni bloker Janž Janez Kržič





V državnem prvaku OK Merkur Maribor se še dogajajo spremembe. V njihove vrste prihaja slovenski kadetski in mladinski reprezentant, 202 cm visoki bloker Janž Janez Kržič (17), ki bo 26. junija dopolnil 18 let. Janž je s klubom podpisal triletno pogodbo.

Janž Janez Kržič, nova pridobitev OK Merkur Maribor. Vir: OK Merkur Maribor

Kržičev cilj: pripomoči k nadaljnjim uspehom ekipe

Kržič je doslej igral za Brezovico. Odbojko je začel trenirati pri osmih letih na Brezovici. S klubom je ves čas posegal po najvišjih mestih, od najmlajših selekcij pa do mladincev. Leta 2019 je z ekipo postal kadetski državni prvak, leta 2021 pa še mladinski. Uspehe ima tudi v mladinski reprezentanci, saj je leta 2019 z njo usvojil srebrno ligo MEVZA, istega leta pa je s kadetsko reprezentanco še dosegel bron v ligi MEVZA ter se aprila 2019 udeležil kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki so bile v Romuniji. Ob podpisu triletne pogodbe je Kržič povedal: “Podpis pogodbe z OK Merkur Maribor je zame velik osebni uspeh. Veselim se, da se v prihajajoči sezoni pridružujem aktualnim državnim prvakom. Moj cilj je, da čim bolj pripomorem k nadaljnjim uspehom ekipe. Verjamem, da bom lahko v klubu napredoval kot igralec in kot oseba in da bom pripomogel k dobremu vzdušju v ekipi.”

Cafuta: Letos igramo tudi ligo prvakov

Pri državnem prvaku pa ostaja bloker Miha Cafuta, saj ima še veljavno enoletno pogodbo, ki je dejal: “V novi sezoni pričakujem težko konkurenco v slovenski ligi, kot srednji bloker tudi konkurenco na blokerskem mestu. Cilji so podobni kot lansko leto, igrati boljšo odbojko, konkurirat s Calcitom in ACH-jem ter obdržati naslov državnih prvakov. Letos igramo tudi ligo prvakov, cilj pri tem je pokazati svojo najboljšo igro. S tem bomo videli, na katero mesto sodimo v Evropi. V Mariboru sta končala svojo odbojkarsko pot blokerja Filip Uremovič in Jan Mulec, na mestu blokerja smo se okrepili z Urošem Pavlovićem, ki je evropski podprvak, bivši reprezentant in “stari maček” na tem področju. Družbo na mestu blokerja mi bo delal tudi zadnja okrepitev Janž Janez Kržič, ki je zelo perspektiven igralec.”

Miha Cafuta ostaja še eno leto v OK Merkur Maribor. Vir: OK Merkur Maribor

Škorc: S prestopom Kržiča velika naložba za nadaljnjo skupno pot

Trener članske ekipe OK Merkur Maribor Sebastijan Škorc je ob prihodu Kržiča povedal, da za prihod mladega 17-letnega 202 cm visokega najobetavnejšega blokerja v Sloveniji lahko samo rečejo, da so s tem prestopom naredili veliko delo za to sezono ter zelo veliko naložbo za nadaljnjo skupno pot: “Janž kot mlad igralec prestopa iz ŠD Brezovica in na njega računamo že v tej sezoni, da bo dobil veliko priložnosti za igro. Miha Cafuta ostaja in že lansko sezono je naredil velik korak naprej, je velik potencial in z njim imamo tudi v tej sezoni in nadaljnjih velike ambicije.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.