13:18, pet, 13. Sep

V Parizu zaradi omikrona odpovedali novoletni ognjemet





V Parizu so odpovedali novoletni ognjemet. Za ta ukrep so se v mestu odločili zaradi nove različice novega koronavirusa omikron. V Evropi in po svetu se obetajo vnovični ostrejši protikoronski ukrepi za zajezitev te zelo mutirane različice virusa, ki povzroča ponovno naraščanje novih okužb.

Znanstvena skupina, ki svetuje francoski vladi, je že pozvala k “bistvenim omejitvam” novoletnih praznovanj. V francoski prestolnici so danes “z obžalovanjem” sporočili, da odpovedujejo vse dogodke na Elizejskih poljanah ob vstopu v novo leto 2022.

“Ognjemeta ne bo, žal ne bo niti nobenih DJ-jev,” so za francosko tiskovno agencijo AFP sporočili iz kabineta pariškega župana.

Številne države so se že odločile, da bodo zaradi različice omikron, ki so jo doslej potrdili v 89 državah in se hitro širi, ponovno uvedle omejitve potovanj in druge ukrepe za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Različico omikron so minuli mesec prvič potrdili v Južni Afriki.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je že opozorila, da bi lahko različica omikron v Evropi prevladovala do sredine januarja.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.