02:00, sob, 20. Apr

V Pesnici jutri pričetek kolesarskih povezav na območju Slovenskih goric





V Pesnici so v četrtek podpisali tri pogodbe za izgradnjo kolesarskih povezav na območju Slovenskih goric med Jarenino, Lenartom in Zgornjo Senarsko ter med Jarenino, Pernico in Jurovskim Dolom. Skupna vrednost vseh treh investicij je vredna dobre tri milijone evrov, zgrajenih pa bo dobrih 20 kilometrov povezav v občinah Pesnica in Sveti Jurij.

Pesniški župan Gregor Žmak je dve pogodbi za evropsko sofinanciran projekt podpisal z direktorico podjetja H.S. Nizke gradnje iz Maribora Melito Horvat.

Prva je namenjena izgradnji osmih kilometrov kolesarske poti ob lokalni cesti od Zmrzleka do jareninskega križišča. Pretežno bo zgrajena ločena kolesarska steza, znotraj naselja Jarenina, kjer širitev ni možna, pa bodo uredili souporabo poti. Pogodbena vrednost je 1,4 milijona evrov brez DDV, gradnja se je že začela, zaključena pa naj bi bila konec junija prihodnje leto.

Druga pogodba predvideva gradnjo 8,69 kilometra dolgega odseka od naselja Vosek v smeri Jurovskega Dola. Začetek trase je ob Perniškem jezeru, kjer se naveže na državno kolesarsko povezavo na križišču Pesnica-Lenart. Najprej poteka kot souporaba lokalne ceste, deloma pa ob regionalni cesti Vosek-Jurovski Dol. Pogodbena vrednost del znaša 1,1 milijona evrov, tudi ta gradnja se je že začela in bo prav tako zaključena pred naslednjim poletjem.

Še eno pogodbo sta podpisala župan občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah Peter Škrlec in direktor podjetja Kokol in Kokol iz Miklavža na Dravskem polju Benjamin Kokol. V sklopu te pogodbe bodo gradili 3,5 kilometra dolg odsek ob cesti Vosek-Jurovski Dol, ki se bo v slednjem navezal na traso Lenart-Jurovski Dol, katerega gradnja že poteka. Pogodbena vrednost del je dobrega pol milijona evrov.

Z deli bodo pričeli jutri, 24. oktobra.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.