00:23, ned, 14. Jul

V petek se pričnejo že tradicionalni Dnevi Arnolda Tovornika

Že tretje leto Javni zavod Center Arnolda Tovornika organizira Dneve Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Postajajo tradicionalni, pa vendar so se organizatorji letos odločili, da jih še bolj približajo ljudem. Tako jim bodo v času od 9. do 13. marca, v Hramu kulture ponudili večere komedije.

Po besedah direktorja Hrama kulture Mihe Kranjčevića, so imena letošnjih Dnevov Arnolda Tovnornika Reporter Milan, Saša Pavček, Peter Ternovšek, Violeta Tomič in Tadej Toš. “Ker je bil Arnold ljudski umetnik, nekdo, ki je ustvarjal »estetske vrednosti« s katerim je razveseljeval ljudske množice, smo se v Dnevih Arnolda Tovornika odločili ponuditi umetnost za ljudi, ki jih bo nasmejala po zelo ljudski ceni, ki je dostopna vsem,” je dejal Krajnčević.

novinarska dnevi a. tovornika (2)

K temu je dodal, da so želeli biti “ljudski” in temu primerno prilagodili tudi cene vstopnic. “Cena vstopnice znaša le 10 evrov. VSTOPNICE so na voljo v TIC Selnica ob Dravi in v sistemu Moje karte v spletni prodaji ter na vseh prodajnih mestih (BS Petrol). Posebni popusti veljajo za obisk vse družine (15 %) in upokojencev ( 10 %),” je dodal.

 

Osrednji program festivala ponuja pet komedij za vse generacije
Začeli bodo v petek, 9. marca ob 19h, s predstavo Reporterja Milana. Kaj vse se skriva za dejstvom, da je glava družine na Štajerskem strasten navijač? Bodite pripravljeni na vse! Standup komedija, ki jo preprosto morate videti. Ljubi žabara. V soboto, 10. marca ob 19h, bodo nadaljevali z monološkim nastopom Petra Ternovška poimenovanega Na svoji deski. Teater, spomin, anekdote, proza in poezija slovenskega dramskega igralca, nosilca Borštnikovega prstana in prejemnika nagrade Prešernovega sklada.
Nedelja, 11. marec ob 19h, ponuja monokomedijo prejemnice Borštnikovega prstana Saše Pavček, v kateri prisluhnemo ženski srednjih let, vpeti v tradicionalno vlogo matere in žene, ki ji vsakdan duši sanje in hrepenenja. Bužec on, bušča jaz. Nato pa ponedeljek, 12. marec, ko se bo prav tako ob 19h v monokomediji predstavila Violeta Tomič. 1 igralka, 11 vlog, 111 smehov! Igralka je z monokomedijo Hotel Babilon na skoraj 300 ponovitvah navdušila gledalce tako doma kot zunaj naših meja.
Osrednje dogajanje Dnevov Arnolda Tovornika pa bo v torek, 13. marca ob 19h, s stand upom zaključil Tadej Toš, ki se v svojih šovih posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju. Njegove predstave so ruska ruleta za vse, ki se znajdejo na prizorišču.
Tokrat tudi bogat spremljevalni program

V okviru Dnevov Arnolda Tovornika bo 9. marca ob 17h, v Likovnem salonu Lojzeta Šušmelja tudi otvoritev razstave »AKVAREL« – izbor avtorjev, mednarodnih selekcij, ki skušajo nadgraditi, raziskati in na svoj način najti izraznost te žlahtne in večkrat zapostavljene slikarske tehnike. Razstavo je pripravil koordinator likovnega salona Oto Vogrin, ki je izpostavil pomen novega likovnega salona za kraj, v katerem je bival tudi slikar Lojze Šušmelj, ki si je zelo prizadeval za promocijo »Kobanskega«.

V soboto, 10. marca ob 10h, pa bo v Veliki dvorani Hrama kulture matineja filma »Peta zaseda«. Gre za slovensko črno-belo vojno dramo iz leta 1968 v režiji Franceta Kosmača, po scenariju Vitomila Zupana, v kateri igra tudi Arnold Tovornik.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.