16:32, čet, 25. Apr

V Podravju dva udara strele in nekaj padlih dreves





Neurje, ki se je v nedeljo pozno popoldne in zvečer razbesnelo nad večjim delom države, je nekaj škode povzročilo tudi v Podravju. Gasilci so morali dvakrat posredovati zaradi udara strele, kar nekajkrat pa predvsem zaradi podrtih dreves, ki so padla na cestišča.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Malo pred 21. uro je v Gaju nad Mariborom zaradi udara strele zagorel telefonski kabel in trije leseni drogovi na razdalji okoli 500 do 1000 metrov od stanovanjske hiše, omarica Telekoma in v njej električni kabel na hiši ter manjši del ostrešja. Požar so pogasili mariborski poklicni gasilci skupaj s prostovoljnimi gasilci iz Kamnice in Maribora.

Malo pred 22. uro pa je do udara strele prišlo v Selah pri Polskavi v občini Slovenska Bistrica, kjer je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Stanovalci so začetni ogenj pogasili že sami, gasilci iz Spodnje Polskave pa so nato pregledali hišo, okolico in še pet sosednjih hiš.

Zaradi močnega vetra se je popoldne v Mariboru podrlo drevo na križišču Finžgarjeve in Makedonske ulice, v Dupleku pa sta najprej dve večji drevesi padli na cesti Dvorjane-Vurberk, pozneje pa se je v naselju Zgornji Duplek na cesto podrlo kar sedem dreves. V vseh primerih so posredovali gasilci, prav tako tudi v Sveti Ani na lokalni cesti Zgornja Ščavnica-Nasova.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.