2:37, petek, 27.09.2024
Maribor

V poostrenem nadzoru ugotovljenih 81 prekoračitev hitrosti

Policisti PU Maribor so v včerajšnjem poostrenem nadzoru ugotovili več prekoračitev hitrosti, od tega kar 75 kršitev v naselju.

V okviru izvajanja poostrenih aktivnosti s področja hitrosti ter s ciljem zagotavljanja stabilnejših prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor so v torek, 9. avgusta 2022, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, v katerem so poudarek namenili tudi ugotavljanju kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Poostren nadzor se je izvajal po metodologiji “Veriga”, z več zaporednimi kontrolami hitrosti na določenih cestnih relacijah, ki na območju Policijske uprave Maribor izstopajo po problematiki hitrosti.

V poostrenem nadzoru so ugotovili 81 prekoračitev hitrosti, od tega 75 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 54 kršiteljem izrečena globa, 22 kršiteljev pa je bilo opozorjenih. Prav tako je bilo v poostrenem nadzoru ugotovljenih 10 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, zaradi katerih je bila desetim kršiteljem izrečena globa.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...