00:04, pet, 29. Mar

V poostrenem nadzoru ugotovljenih 81 prekoračitev hitrosti





Policisti PU Maribor so v včerajšnjem poostrenem nadzoru ugotovili več prekoračitev hitrosti, od tega kar 75 kršitev v naselju.

V okviru izvajanja poostrenih aktivnosti s področja hitrosti ter s ciljem zagotavljanja stabilnejših prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor so v torek, 9. avgusta 2022, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, v katerem so poudarek namenili tudi ugotavljanju kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Poostren nadzor se je izvajal po metodologiji “Veriga”, z več zaporednimi kontrolami hitrosti na določenih cestnih relacijah, ki na območju Policijske uprave Maribor izstopajo po problematiki hitrosti.

V poostrenem nadzoru so ugotovili 81 prekoračitev hitrosti, od tega 75 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 54 kršiteljem izrečena globa, 22 kršiteljev pa je bilo opozorjenih. Prav tako je bilo v poostrenem nadzoru ugotovljenih 10 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, zaradi katerih je bila desetim kršiteljem izrečena globa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.