05:29, čet, 4. Jul

V Pošti Slovenije najvišje izplačilo regresa doslej, višje tudi osnovne plače





Poslovodstvo Pošte Slovenije se je s socialnimi partnerji v okviru socialnega dialoga dogovorilo za višje izplačilo osnovnih plač in višje izplačilo regresa za letni dopust, so sporočili s Pošte Slovenije.

Zaposlenim v Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije se bodo 1. marca že drugič v letošnjem letu povišale osnovne plače. Najvišji doslej bo tudi regres za letni dopust, so zapisali v sporočilu za javnost.

V Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije je bila že v začetku leta izvedena izredna uskladitev osnovnih plač za leto 2024 v skladu s Kolektivno pogodbo Pošte Slovenije. Vsem zaposlenim so se s 1. januarjem letos osnovne plače povišale za tri odstotke. 1. marca letos pa se bodo v skladu z dogovorom zaposlenim osnovne plače povišale še za dodatne tri odstotke. Višje bo tudi izplačilo regresa za letni dopust, ki bo letos znašal 2.000,00 evrov na zaposlenega, izplačan pa bo najpozneje do 1. maja letos. Na Pošti Slovenije poudarjajo: “Gre za najvišje izplačilo regresa v Pošti Slovenije doslej, ki bo tudi med najvišjimi v Republiki Sloveniji.”

Poslovodstvo Pošte Slovenije je skupaj s socialnimi partnerji zasledovalo cilj, da bo na ta način zagotovljen največji možni finančni učinek za zaposlene, ki pripomore k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti Pošti Slovenije. To je tudi rezultat odličnega dela vseh zaposlenih pri doseganju zastavljenih ciljev in izpolnjevanju skupnih poslovnih načrtov, so zaključili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.