18:39, sob, 27. Jul

V primeru, da učenci ne bodo nosili maske, bodo šole vključile CSD





Že od tega ponedeljka, 8. novembra, dalje bo za vse učence od 6. leta starosti, dijake in študente ter zaposlene med poukom obvezna navadna kirurška maska ali maska tipa FFP2. Maske iz blaga niso več dovoljene.

sankcija, da otrok ne bi mogel obiskovali šole, ni predvidena

Obrnili smo se na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, kjer so nam pojasnili, da morajo v osnovnih šolah, kjer je šolanje obvezno, učencem zagotoviti nadaljnjo sodelovanje pri pouku na način, da poskrbijo za primerno medosebno razdaljo. Drugače je pri dijakih in študentih, kjer je šolanje prostovoljno.

“V tujini imajo enake odloke, ki dobro funkcionirajo in so jih dobro sprejeli, zato je tam to nekaj običajnega, pri nas pa je zadeva še dokaj sveža in je za vse še nekoliko nenavadno,” so nam še dejali na ministrstvu.

Povedali pa so nam tudi, da bodo v primerih, ko učenci ne bodo želeli nositi maske, kontaktirali starše in najprej opravili pogovor z njimi, nato pa vključili tudi Center za socialno delo. Zagotovijo, da sankcija, da otrok ne bi mogel obiskovali šole, ni predvidena.

Druge novice

Comment

  • Bogdan Adamič

    8 novembra, 2021

    In kaj s tem. Naj vključijo kogar hočejo, če starš ne bo dovolil nezakonitega ukrepanja, ne bo nič. Pravilno!

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.