09:26, pet, 3. Maj

V priznani gostilni prišlo do težav, gostje tarnali o trebušnih težavah, znan je vzrok ….





Spomladanski Teden restavracij v znani novomeški restavraciji Fink&Situla je prekinil obisk inšpektorjev uprave za varno hrano, NIJZ-ja in Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, poroča N1.

“Gostje so namreč tarnali o trebušnih težavah, analiza pa je nato pokazala, da sta vzrok tatrski biftek in račje prsi. V teh dveh jedeh so odkrili kar tri oziroma štiri bakterije: salmonello enteritidis, listerio monocytogenes, e.coli in clostridium perfringens,” navaja N1.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je zato med nadzorom odvzel vzorce obeh živil in jajc, prav tako je opravil brise z delovnih površin in jedilnega pribora, razkriva n1.

“Analiza je pokazala, da so bile v račjih prsih prisotne kar štiri bakterije: salmonella enteritidis, listeria monocytogenes, e.coli in clostridium perfringens. V tatarskem biftku so odkrili tri bakterije, in sicer salmonelo, e.coli in clostridium perfringens. Še več: analiza je pokazala, da je slabo higiensko stanje tudi delovnih površin in pribora,” navedejo.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.