04:36, tor, 23. Jul

V prometni nesreči umrl voznik, poškodovano tudi 14-letno dekle





Na cesti, ki pelje od Črnega Kala proti mejnemu prehodu Sočerga, se je danes zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila iz Avstrije. Do nesreče je prišlo, ko je 61-letni voznik osebnega avtomobila z območja Kopra pri Kubedu prehiteval kolono vozil in čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil.

Policisti Policijske uprave Koper so bili o nesreči obveščeni ob 13.08. Na kraju so ugotovili, da je 61-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo od Mostičja proti Kubedu pri prehitevanju kolone vozil čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil, ki ga je vozil 66-letni državljan Avstrije, v njem pa sta bili še sopotnici, prav tako državljanki Avstrije, stari 46 in 14 let.

S tehničnim posegom so ga iz vozila rešili gasilci

Avstrijskega voznika je po trčenju odbilo preko ograje izven cestišča in iz vozila so ga izvlekli gasilci. Zdravnik je zanj potrdil smrt in odredil sodno obdukcijo.

Za povzročitelja nesreče je bil odrejen strokovni pregled in kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Izola, je huje poškodovan. Prav tako je huje poškodovana 46-letna sopotnica v avstrijskem vozilu, 14-letnica pa lažje. V vozilu državljanov Avstrije je bil še pes, ki so ga predali osebju iz zavetišča.

Cesta na tem odseku je bila več ur zaprta za promet.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.