09:32, čet, 25. Apr

V Račah v načrtu investicija v železniški podvoz v vrednosti 8,5 milijonov evrov





Sanaciji cestne infrastrukture in iskanje rešitev za gladek potek prometa se lotevajo v mnogo občinah,  nič drugače ni niti v Občini Rače-Fram, ki so nami prevzeli pobudo za izgradnjo podvoza pod železniško progo na Ljubljanski cesti.

FOTO: Google view

V Občini Rače-Fram je v načrtu, da se uredi podvoz pod železniško progo, ki seka glavno cesto. Župan občine Branko Ledinek nam zaupa da bi morali narediti pod nujno podvoz na Ljubljanski cesti: “Tu je glede na frekvenco prometa zmeraj več zastojev, zato nam je to zdaj naslednja prioriteta. Prve korake je naredila občina, kljub temu da to ni v naši domeni. Izdelali smo v lanskem letu idejno zasnovo ureditve ceste takorekoč ceste iz izvoza avtoceste pa do krožišča pri Kmetijski zadrugi.”

Predvidevajo še ureditev obojestranskih površin za pešce in kolesarje ter dostop do peronov iz podvoza

Iniciativo so morali peljati sami, zdaj pa zgodbo in izvedbo ter projekt prevzema DRSI. Na Direkciji za infrastrukturo smo preverili kako daleč je projekt. Za naš medij so pojasnili: “Izgradnja podvoza pod železniško progo št. 30 Zidani most–Šentilj v naselju Rače in rekonstrukcijo regionalne ceste R3-711/9006 Fram–Rače v območju novega podvoza predvideva še ureditev obojestranskih površin za pešce in kolesarje v podvozu, dostop do peronov iz podvoza ter dostop za funkcionalno ovirane osebe na perone (dvigala).”

Ocenjena vrednost investicije podvoza je cca. 8,5 milijonov evrov

V pripravi je razpis za izdelavo projektne dokumentacije, ki bo objavljen predvidoma do konca meseca marca, nam še pojasnijo. Recenzirana projektna dokumentacija bo oddana predvidoma do konca leta 2021 oziroma v prvi polovici leta 2022. Nato sledi objava javnega naročila za izvedbo del. Ocenjena vrednost investicije podvoza je cca. 8,5 milijonov evrov. V kolikor bo vse šlo brez zapletov, bi v začetku leta 2023 lahko bila podpisana pogodba z izvajalcem in začetek del.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.